2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A budapesti Jobbik folytatja az elszámoltatást: ismét egy feljelentés korrupciógyanús szerződés miatt

A budapesti Jobbik folytatja az elszámoltatást: ismét egy feljelentés korrupciógyanús szerződés miatt

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke, országgyűlési képviselő ismét feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Ezúttal a fővárosi strandokat és fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.), valamint az OPERO Kft. között 2009 júniusában létrejött, de az új városvezetés által már felbontott üzemeltetési szerződés veti fel a bűncselekmények elkövetésének gyanúját.

A szerződésben a BGYH Zrt. – megdöbbentő módon – az alapfeladatának minősülő gyógy-, illetve strandfürdők üzemeltetésével bízta meg az OPERO Kft-t. Mindezt ráadásul havonta 40 millió forinttal magasabb összegért, mint amennyiért saját munkaerő alkalmazásával elvégezhette volna. Az adófizetőknek okozott kár elérheti a milliárdos nagyságrendet is. Az eset körülményei felvetik a bűnszervezetben történő elkövetési mód lehetőségét is.

A Jobbik ezen ügy kapcsán is bizonyítja, hogy az előző városvezetés elszámoltatását – a választási kampányban megígért módon – következetesen végrehajtja. A jelenlegi városvezetéstől még hatékonyabb és keményebb fellépést várunk, hiszen nem elég a Demszky-korszak korrupciógyanús szerződéseit felmondani, a felelősöket is meg kell nevezni és minden eszközzel elszámoltatni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…