2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik a leghatározottabban elítéli a gyulafehérvári magyarok elleni támadást

A Jobbik felháborodását fejezi ki az újabb brutális, magyarellenes támadás miatt, amely ezúttal Gyulafehérvárott történt. Részeg román fiatalok kövekkel dobálták meg a katolikus teológia épületét, az esetet lefényképezni szándékozó rektort és kollégáját pedig magyarságuk miatti szidalmak közepette baseballütővel verték meg. Bár az elkövetők közül többeket már elfogtak, az eset ismét rávilágít arra a szomorú tényre, hogy Romániában a mai napig is létezik a – számos esetben a román politikai erők által szított vagy bátorított – szélsőséges magyarellenesség.

A Jobbik határozott lépéseket vár a kormánytól! Magyarországnak világossá kell tennie, hogy minden körülmények között kiáll azokért a magyar emberekért, akik magyarságukért bárhol a világon bántalmazást, megkülönböztetést vagy bármilyen hátrányt szenvednek el! Az ehhez hasonló kérdésekben elsősorban nem tájékozódni, nem tárgyalgatni kell és főleg nem a jószomszédi viszonnyal kell törődni, hanem az ott élő magyar közösség védelme érdekében egyértelmű elvárásokat kell megfogalmazni Romániával szemben. Sürgetjük egyúttal a Jobbik programjában felvállalt és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által egy éve megígért nemzeti jogvédő iroda mielőbbi felállítását, amely konkrét segítséget nyújthatna a hasonló, magyarellenes atrocitások áldozatainak.

Oláh Zoltán rektor úrnak és munkatársának mielőbbi gyógyulást kívánunk, további áldozatos munkájukra pedig Isten gazdag áldását kérjük!

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…