2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az LMP a szakszervezeti demonstrációk mellett

A Lehet Más a Politika támogatja a szakszervezeti akciónapot, és ismét felszólítja a kormányt, hogy szüntesse be a munkavállalók elleni hadjáratot. Június 16-án, az áprilisi összeurópai érdekvédelmi megmozdulás folytatásaként az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi
Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a legtöbb megyeszékhelyen és Budapesten demonstrációt tart.

Az LMP támogatja az elkeseredett érdekvédők megmozdulásait. A párt az elmúlt hónapokban számos alkalommal felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány hadjáratot indított a munkavállalók jogai és szociális biztonsága ellen. Véleményünk szerint ez a támadássorozat csak arra jó, hogy a végletekig fokozza a kiszolgáltatottságot, munkahelyteremtésre azonban nem alkalmas.

A foglalkoztatottság növeléséhez jól képzett, egészséges munkavállalókra, a sok munkaerőt igénylő ágazatokban beruházásokra, a rugalmasabb női foglalkoztatás elősegítésére, és a hazai piacra termelő vállalkozások támogatására van szükség.

A tüntetés azért is fontos, mert a magyar kormány a munkavállalói jogok és a szociális biztonság kérdéseiben sem folytat társadalmi párbeszédet. Így volt ez az új alkotmány és a Széll Kálmán-terv vonatkozó részeinek elkészítésekor és most, az Országos Érdekegyeztető Tanács felszámolását célzó törvényjavaslatnál is.

Az LMP minden demokratikus eszközt felhasznál arra, hogy megvédje a munkavállalók jogait és szociális biztonságát. Ezért kezdeményeztünk
népszavazást a munka világát érintő megszorítások ellen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek