2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Fidesz-kormány is politikai fogollyá teszi, aki ellenáll

A Jobbik továbbra sem ért egyet a tervezett alkotmánymódosító javaslattal, mellyel az öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjakat megvonhatják, vagy segéllyé alakíthatják. Különösen elítéljük azt a módot, ahogy a kormány megvezeti a társadalmat, és hergeli a rokkantnyugdíjasok, szolgálati nyugdíjasok, korkedvezményesek ellen, a megtévesztett emberekre hivatkozva, velük kívánva legitimálni felháborító szándékait. Egyetértésünket fejezzük ki a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete tiltakozó, figyelemfelhívó demonstrációjával. Amennyiben a rendvédelmi dolgozók nyugdíját megvonják, diszkrimináció miatt az Alkotmánybírósághoz, az összes öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíj megvonása esetén a strassbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulunk jogorvoslatért.

A Fidesz láthatólag tanult az előző nyolc év kormányzati stratégiájából, és a szocialista kormányokhoz hasonlóan maga is elkezdte alkalmazni az intézkedéseivel egyet nem értő tömegek vezetőinek társadalomból történő kivonását.

Nem lehet véletlen, hogy Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát péntek este vették őrizetbe és tartják bent még mindig. Nyilvánvalóan a kérdéses és nagy felháborodást kiváltó alkotmánymódosításról történő hétfői zárószavazás idejére kívánták a demonstráló tömeg éléről eltávolítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek