2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Piros-fehér betűs ünnep a szombat

A hétvége a Diósgyőré: a másodosztályú bajnok DVTK-t fogja sokezer miskolci (és környékbeli) ünnepelni a június 4-i mérkőzésen, az azt övező rendezvényen, a szombat esti-éjszakai városi eseménysorozaton, és sokaknak a vasárnapra is szükségük lesz, hogy kiheverjék az izgalmakat…

Mint már közismert a sportbarátok berkeiben és írtuk is: múlt heti mezőkövesdi vereségével – pontosabban mindazzal, ami az idény során, de különösen tavasszal megelőzte – aranyérmes lett a piros-fehér alakulat az NB II-ben. Oda tavaly zuhant le, hogy az adandó legrövidebb időn belül visszajusson a legfelsőbb kategóriába. A 14 mérkőzéses győzelmi sorozat ugyan nem nyúlt tovább, de bőven van esély, hogy a majdnem makulátlan mérleg még tovább javuljon: a hátralévő két utolsó meccsen előbb itthon a Ceglédet lehet (kellene, illene) verni, majd egy hétre rá Orosházán a vendéglátókat. Akárhogy is, a Cegléd-meccset már nyugodtan arra használhatja az egyesület, hogy fokozza szurkolótábora örömét, s megteremtse a borsodi focihíveknek az önfeledt ünneplés lehetőségét.
Mint a hivatalos klubhonlap híradásából kiderül, a program szombaton délután a stadionban kezdődik, már egy órával a mérkőzés előtt, hogy aztán a szünetben, majd a lefújás után folytatódjon, végül az események áttevődnek az Andrássy útról a Városház térre, ott jön el a csúcspont: szimbolikus kupaátadás, pezsgőbontás, zene, filmvetítés, polgármesteri köszöntés és szurkolói hódolat a csapat előtt.
Az alábbiakban idézzük a dvtk.eu részletes ismertetőjét:

A csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták a tervet, hogyan kíván szurkolóival, a várossal és lakóival együtt ünnepelni az egyesület annak örömére, hogy a 2010-2011-es másodosztályú idényben – mint az múlt hétvégén biztossá vált – aranyérmes lett-lesz a Diósgyőr. A célközönség természetesen maga a közönség, amelyet bevonni is szeretnének az eseményekbe a szervezők, ugyanakkor kérni az együttműködésre, a segítségre.

Tíz perc, és nyitva van a pálya

Emeljük mindjárt ki a leghangsúlyosabb módon elhangzott kérést: a június 4-i Cegléd meccs lefújását követően azonnal elkezdődnek a további rendezvények előkészületei, ám épp emiatt nagyon fontos, hogy a hármas sípszó felhangzásakor a nézősereg semmiképp se tóduljon a pályára. Ennek jogi és praktikus indoka egyaránt van: az azonnali fűre lépés a (még hivatalosan le nem zárt) sportmérkőzés rendjének megzavarásának minősülne (lásd büntetés…), illetve ezekben a percekben már kezdik is a játéktéren a következő műsorszámokhoz szükséges ideiglenes színpad felállítását.

Becslések szerint mintegy tíz perc lesz az az idő, amíg a – remélhetőleg újabb begyűjtött három pont nyomán is – mámorban úszó drukkereknek végre megadatik, hogy lejöjjenek a lelátóról a pályára; kéretik tehát ezt kivárni, a rendezők jelezni fogják, amikortól tényleg „nyitva van a pálya”.

Rúgással kezdik mindkettőt

Visszatérve a valódi időrendhez: az események sora valójában a szombat esti bajnokit megelőzően beindul.
Az este 19.30-as kezdés előtt egy órával javasolt kilátogatni az Andrássy úti létesítménybe, merthogy 18.45-tól a Retro Music Band szórakoztatja a gyülekező nagyérdeműt.

A kezdőrúgást Kriza Ákos felajánlása nyomán Szántai Ákos, az ismert régi piros-fehér szimpatizáns fogja elvégezni, hasonló történik majd egyébként a második félidő elején is, amikor ugyancsak egy (vállalkozói) felajánlás nyomán a nézők soraiból kap módot egy kisorolandó szerencsés, hogy labdába rúgjon a – bízunk benne, jó időre – utolsó hazai NB II-es derbin. A szünetben divat-táncbemutató – zárult a magára a meccsre vonatkozó programismertetés Sztavinovszki Botond technikai igazgató és Hollósy András sajtószóvivő részéről.

Külön buszok, erkély, pezsgő

Várhatóan este negyed tízkor vége, ugyebár, a találkozónak, ezután jön, mondhatni, a java!
A már említett néhány perces várakozás lezárultával a drukkerhad megkapja a lehetőséget, hogy a pályán megkezdje  kedvencei ünneplését. Az alkalmi színpadon egy szimbolikus kupaátadás zajlik majd le ekkor. A kupa azért lesz jelképes, mert – ismereteink szerint – a másodosztályú bajnoki aranyak mellé hivatalosan nem jár semmilyen egyéb ajándék, és az is tudott már, hogy a bajnokság befejezésééig maga a sportági szövetség nem kívánja a jutalmazásokat nyélbe ütni. A csapatnak átadandó kupát a DVTK készíttette saját magának, azaz a klubvezetés kívánja általa labdarúgói teljesítményét elismerni, honorálni. Egy kislány fogja – miként az emlékezetes tavalyi klubtörténeti filmen – elénekelni a DVTK-dalt, majd ezt követi az est fénypontja, a Diósgyőri Stadionban hivatalos keretek közt sosem látott konfettiágyú és nagyszabású tűzijáték.

Ezután indul a játékosokat szállító nyitott panorámabusz a Városház tér felé, és további kéttucatnyi MVK-s külön busz a közönséggel. A csapat városházi fogadáson vesz részt, erre a félórára a téren gyülekező, ünneplő érdeklődőket ismét rockkoncert és filmvetítés szórakoztatja. Várhatóan a futballisták, a klubvezetők és a polgármesteri hivatal notabilitásai társaságában a hivatali épület erkélyéről köszöntik először a nézősereget, majd lejönnek és a színpadra vonulnak. A pezsgős köszöntéshez egyedi, alkalomra készített és címkézett Törleyt használnak majd. Utána folytatódhat a fieszta az éjszakában…

Mindezt kiegészíthetjük azzal, hogy pénteken is folytatódott az események felvezetése, amennyiben egy cukrászda részéről DVTK-tortát mutattak be, ha úgy tetszik, avattak fel, amely a málna- és túrókrémes ízesítés révén a klubszíneket is idézi; szombattól kapható a Falánk Fanny hálózat üzleteiben.

 

B.A.

A sajtótájékoztatón bemutatott hivatalos programtervezet:

forgatókönyv 2011. június 4-re
DVTK-stadion
18:45   Retro Music Band-koncert
19:25   bevonulás: induló, pomponlányok, serdülő csapat kísérete
19:30   kezdőrúgás, a mérkőzés 1. félideje
20:15   szünet: táncos-zenés show-műsor
20:30   kezdőrúgás, a mérkőzés 2. félideje
21:15   mérkőzés vége, kordonok, színpad felállítása, nézők a pályára
21:30   ünnepélyes kupaátadás, konfettibomba, DVTK-induló
21:45   tűzijáték
22:15   busszal indulás a belvárosba
Városház tér
22:45   fogadás a városházán, a téren ünnepség, Retro Music Band-koncert

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek