2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Az LMP nyílt levele

Kaufer Virág a mai napon nyílt levélben fordult Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárhoz a felnőttképzési
tanfolyamok felfüggesztése és a foglalkoztatást ösztönző európai uniós programok befagyasztása miatt.

Czomba Sándor
foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár
részére

Tisztelt Államtitkár Úr!

A sajtóban megjelent hírek szerint Ön levélben arra utasította a megyei munkaügyi központokat, hogy függesszék fel az eddig betervezett felnőttképzési tanfolyamokat. Ez teljes mértékben ellentmond az Ön eddigi foglalkoztatáspolitikai megszólalásainak.

Értetlenül állok az intézkedése előtt, mert így azok a tanfolyamok sem indulhatnak el, ahol már a kezdés időpontjáról értesítették a résztvevőket. Tudomásom szerint a képzéseknek körülbelül egynegyedét már elindították a munkaügyi központok, mivel ezek a levél kézhez kapása előtt kezdődtek. Az Ön intézkedései a munkaügyi központok szolgáltatásainak minőségét és megbízhatóságát is veszélyeztetik, hiszen az érintettek január óta számítanak a képzésekre.

Továbbá Ön sajtóhírek szerint arra szólította fel a munkaügyi központokat, hogy fagyasszák be a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci csoportok foglalkoztatását ösztönző Uniós programokat. Ez érinti az 55 évnél idősebbeket, a pályakezdőket, a kismamákat, és azokat, akik nyolc hónapon belül vesztették el munkájukat. A munkáltatókat korábban arról tájékoztatták, hogy május elejétől ezekre a munkavállalói csoportokra magasabb összegű támogatást igényelhetnek a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretéből. A munkáltatók kérelmei ennek megfelelően beérkeztek, sőt most is érkeznek, de ezeket el kell utasítani. Ezzel Ön a munkahelyteremtést gátolja.

Államtitkár Úr!
Hogyan lesz így háromszázezer új adózó munkahely 2014-re? Mi lesz azokkal az emberekkel, akik a munkaügyi központ szolgáltatásai nélkül nem jutnak munkához?

Az LMP többször hangoztatta, hogy a munkaerő-kínálat bővítése önmagában nem teremt munkahelyeket, az aktív állami szerepvállalás elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy a nyílt munkaerőpiacon munkavállaló és munkáltató egymásra találjon. Az emberek egyre elkeseredettebbek és reményvesztettebbek az országban. Kérem Önt, hogy még egyszer gondolja át az intézkedést, és vonja vissza az újabb megszorítást.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…