2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Computer Klubház nyílik ősszel Miskolcon

Miskolcon nyitja meg kapuit ez év szeptemberében az érdeklődő fiatalok számára Magyarország első Computer Klubháza. A létesítményt a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány hozza létre és fogja üzemeltetni, annak létrejöttét, céljait a Miskolc Városi Diákönkormányzat is támogatja.
A Kék Vonal Computer Klubházról, annak céljairól, működéséről, specialitásáról – valamint arról hogy hogyan segíti a Klubház munkáját a miskolci DÖK – sajtótájékoztatón számolt be Szenttamási István Tamás, a Kék Vonal Computer Klubház Miskolc projektvezetője, valamint Seghatoleslami Milán, Miskolc diákpolgármestere június 2-án, csütörtökön délután 4 órakor a Selyemréti Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola és Városi Pedagógiai Intézetének tárgyalójában.
A klubház megnyitására a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (www.kek-vonal.hu)  szervezésében, a dán VELUX Alapítvány támogatásával kerül sor.
-Klubházunk az Intel Computer Clubhouse Network (http://www.computerclubhouse.org) tagja – mondta Szenttamási István Tamás projekvezető. A hálózat, több mint 100 klubházával, a világ 20 országában van már jelen, és közel 20 év tapasztalatával a háta mögött, pedagógiailag és társadalomtudományilag is megalapozott módszerekkel, hatékonyan dolgozik a hátrányos helyzetű közösségek fiataljaiért.
A Computer Klubház egy olyan közösségi tér, mely iskolán kívüli biztonságos, izgalmas és hasznos szabadidő-eltöltési lehetőségeket kínál 12–20 év közötti fiatalok számára, akik képzett felnőtt mentorok segítségével ismerkedhetnek meg korszerű információs technológiák alkalmazásával, s eközben fejleszthetik kreatív, innovációs és szociális készségeiket. A klubházakban alkalmazott módszerek lényege, hogy teret adnak a fiatalok elképzeléseinek, vágyainak; hagyják, hogy a klubház-tagok saját érdeklődésüket követve valósítsák meg projektjeiket a zene, a film, a design, a grafika, a 2 és 3 D-s animáció, a webszerkesztés, valamint a multimédia és az informatika további izgalmas területein. A felnőtt mentorok e folyamatokba csak ott avatkoznak be, ahol a tevékenységek elakadnak, vagy valamiféle képessé tételre van szükség. A mentorok legfőbb szerepe mindezeken túl az, hogy közreműködjenek a fiatalok szociális és tanulási kompetenciáinak fejlesztésében, így szolgálva a klubház legfőbb célját, azt, hogy a hátrányos helyzetű közösségekben élő, gyakran iskolai kudarcokkal küzdő, veszélyeztetett fiatalok megtapasztalják az értékteremtés nagyszerű érzését, visszataláljanak az iskola világába és elinduljanak az integráció útján.

Miskolc legújabb közösségi tere 2011 szeptemberében nyitja meg kapuit a nagyközönség számára. Hétköznaponként 14.00 – 18.00 óra között várjuk a fiatalokat a Testvérvárosok útja 12. szám alatti szolgáltatóházban.
Seghatoleslami Milán, Miskolc diákpolgármestere arról beszélt, hogy a létrejövő klubházhoz a DÖK adhatja majd a diákokat, akik mentorként fognak dolgozni. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársai kíváncsiak a miskolci diákönkormányzat munkatársainak véleményére, várják ötleteiket a klubház eredményes működésével kapcsolatban, és remélik, hogy közülük kerül majd ki az a mag, akivel elkezdenek dolgozni.
–Én személy szerint is szeretnék mentor lenni, hogy foglalkozhassak a klubházba járó fiatalokkal, motiválhassam őket, és segíthessek nekik – hangsúlyozta a diákpolgármester.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…