2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Vereséggel (is) bajnok a Diósgyőr!

Kurtán-furcsán mérte az örömöt a sors szombaton késő délután a DVTK-szurkolóknak. Kedvenceik sorsdöntő meccsen – pokoli pechhel! – kikaptak Kövesden, a szomorkásan ünneplő kétezres miskolci drukkerhad pedig úgy indult haza, hogy csak menet közben tudta meg: mégis aranyérmes a piros-fehér alakulat.

A lényeg tehát tőmondatban: első lett az NB II-ben a Diósgyőr. Már biztos, hogy nem előzheti meg senki, azaz feljut az első osztályba. Történt mindez annak dacára, hogy a „matematikához” egy pont kellett volna; mindazonáltal három pontot várt mindenki a kövesdi kirándulástól. Csakhogy 0-1 lett (hazai szempontból 1-0, persze), ám egy órával később kiderült, a „nulla” is elégnek bizonyult a behozhatatlan előnyhöz a tabellán, minthogy a fő riválisnak tekintett Nyíregyháza szintén vereséget szenvedett Vácott.
A DVTK szinte „otthon” játszva, annak megfelelő biztatás közepette léphetett pályára a mezőségi városban, s bár a tévéközvetítés révén még további tízezrek láthatták, hogy uralja a 90 percet, betalálni nem sikerült, szemben a vendéglátókkal, akik egyetlen kapura lövésnek nevezhető 11-esük révén a győztes gólt csak megszerezték. A vendégtábor a bírót szidta – akit nevezett ítéletéért a közvetítésben is elmarasztaltak -, s az események szerencsétlenebb összjátéka folytán előfordulhatott volna, hogy tévedésével veszi el a miskolci klubtól az aranyérmet. Nem így történt; van és lesz tehát ezen a hétvégén, valamint a következő hetekben ünnepelni a borsodi megyeszékhely futballszimpatizánsainak. Július végén pedig már jöhet az NB I.
A másodosztály küzdelmeiből egyébként még két forduló van hátra, jövő hétvégén a Cegléd érkezik az Andrássy útra, egy hétre rá pedig Lippaiék utaznak Orosházára.
B.A.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek