2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kombinált hitel a kicsiknek is

– A  mikrovállalkozások az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel konstrukciójának keretében már 10 százalékos önerő mellett vásárolhatnak új gépeket és eszközöket, de lehetőség van ingatlanvásárlásra, -felújításra vagy az infrastruktúra, illetve az információs technológiai fejlesztéshez kapcsolódó szoftverek és hardverek beszerzésére. Ennek keretében egyszerűsített pályázati eljárással, egyablakos rendszerben kaphatják meg legalább egy, de legfeljebb 4 millió forint a vissza nem térítendő támogatást és az egytől 8 millió forintig terjedő hitelt.

 

A támogatott hitelt maximum 120 hónapos futamidőre és maximum 9 százalékos kamattal csak a vissza nem térítendő támogatással együtt lehet igénybe venni. De fordítva is igaz, ugyanis minimum a támogatás összegével megegyező hitelt kell felvennie a nyertes vállalkozónak. A konstrukció igénylésére kifejezetten mikrovállalkozások pályázhatnak, azaz azon maximum 9 főt foglalkoztató vállalkozások, amelyek éves nettó árbevétele az utolsó lezárt üzleti évben (kezdő vállalkozások esetén a megkezdett üzleti évre vonatkozó üzleti tervük szerint) nem haladhatja meg a 200 millió forintot. A kezdő vállalkozások ingatlanfedezet mellett, a már működők akár a beruházás tárgyának fedezetként történő bevonása mellett igényelhetik, – ismertette az új lehetőséget Krisán László, a KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztő Zrt ügyvezetője azon a rendezvényen amelyet tegnap tartottak a BOKIK-ban.
A VOSZ és a BOKIK közös rendezvényén Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára beszélt az új munkatörvényről, amelyet Ő nagyon időszerűnek ítélt meg, hiszen az előző 19 éve él, és azt – mint mondta- egy nagyüzemi Magyarországra szabták, ezt pedig a „rugalmas biztonság” jelzővel illette. Szólt a nyugdíjrendszer változásairól is, valamint a leendő kamarai törvényről. A VOSZ és a Kamara kapcsolatára azt mondta, hogy olyan mint egy jó házasság, vannak viták, de abban mindenképpen egyetértenek, hogy a gazdaság motorját be kell indítani.

Ádám Imre, a VOSZ megyei elnöke pedig úgy fogalmazott a Széchenyi Kártyára célozva, hogy eddig együtt dobtak mentőövet a vállalkozásoknak közösen a BOKIK-kal, most pedig együtt bocsátják a vitorláshajókat a vízre.

Szilágyiné Baán Anna, a BOKIK titkára a gazdasági válság térségi hatásáról beszélt, és azt is elmondta, hogy hogyan tud a Kamara segítséget nyújtani a saját lehetőségeivel arra, hogy a kisvállalkozások is bekapcsolódhassanak újra a fellendülő gazdaságba.

 

Mint azt Bihall Tamás, BOKIK elnök zárszavában hallhattuk, a Széchenyi Hitelkártya  62,5 milliárd forinttal segítette a gazdaságot az elmúlt nyolc évben, és mintegy 14150 igénylés volt, s remélhetőleg ezzel a még kedvezőbb lehetőséggel a mikrovállalkozások is bekapcsolódnak, ráadásul ezzel párhuzamosan elindult az Új Széchenyi Hitel is, amelynek felső határa 50 millió forint és 20 százalékos önerővel vehető igénybe. Mindkét termékről részletes felvilágosítást adnak a kamara és a VOSZ kollégái.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek