2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csatornacsalók

Rendőrségi hírek az Encsi Rendőrkapitányságról
Az elmúlt napokban többek között egy besurranó tolvajt sikerült kézre keríteniük a rendőröknek, továbbá egy gyanús csatornatisztítás ügyében indult csalás kísérlete miatt eljárás.
Csatornacsalók

A napokban egy telkibányai vendéglátóhely alkalmazottját azzal kereste meg négy férfi, hogy csatornatisztítást vállalnak, és a munkát akár azonnal el is kezdik. A megrendelő kapott az alkalmon így kérte a hirtelen jött szolgáltatást. A fogadósnak azonban feltűnt, hogy a férfiak gyanúsan gyorsan végeztek, ráadásul igen magas összeget számoltak fel a hamar munkáért. A tulajdonos ezt követően tett bejelentést az Encsi Rendőrkapitányságon, ahol csalás kísérletének gyanúja miatt indult eljárás az ügyben. A nyomozás eddigi adatai szerint a munkálatokat végző férfiak nagyobb szennyvízhálózatra számoltak fel a díjat, mint amit valójában elvégeztek. Az ügyben igazságügyi vízkészlet-gazdálkodási, ipari és csatornatisztítási szakértőt vont be az eset tisztázása érdekében a hatóság.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az ilyen és hasonló jellegű tranzakciók megkötése során a megrendelők kellő körültekintéssel járjanak el. Tanácsos a munkavégzés előtt pontosan meghatározni a feltételeket, hogy ki mit vállal, kit milyen anyagi felelősség terhel, és minden esetben kössenek írásos szerződést!


Védekezzen a besurranó tolvajokkal szemben!

Bejelentés érkezett az Encsi Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy fónyi hétvégi házba betörtek. A tettes különböző használati tárgyakat vitt el. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben. Az adat- és információgyűjtés eredményeként képbe került egy 36 éves helyi férfi, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. A gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrség lefoglalta az eltulajdonított tárgyakat.


Jó tanácsok a hétvégi házak, nyaralók védelmében:

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elkövetők általában szerszámokat, konyhai felszerelési tárgyakat, egyéb berendezési tárgyakat tulajdonítanak el az üresen álló hétvégi házakból. A tolvajokkal szembeni védekezés egyik lehetséges alternatívája, ha a tulajdonosok nagyobb értéket nem hagynak az ingatlanokban.
Továbbá a megerősített nyílászárók, a rácsos ablakok, a több – esetenként biztonsági zárral felszerelt ajtók visszariaszthatják a bűnelkövetőket.
A bűnmegelőzést szolgálhatja, ha a tulajdonosok nem hagynak könnyen hozzáférhető és látható helyen szerszámokat, létrát, egyéb eszközöket, hiszen ezzel felkelthetik az érdeklődést.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek