2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A lakat megköti a tolvajok kezét! – Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A lakat megköti a tolvajok kezét! – Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A napokban trükkös-, illetve kerékpártolvajokkal szemben indult eljárás a Szerencsi Rendőrkapitányságon, továbbá egy olyan fiatalemberrel szemben, aki ittasan egy autó tetejére ugrott fel.

Ugrott az ittas garázda

Garázdaság és rongálás miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy helyi fiatalemberrel szemben. A férfi egy szerencsi szórakozóhelyről kifelé jövet feltartóztatott az úton egy személygépkocsit. Miután a jármű megállt felugrott a motorháztetőre és ütlegelni kezdte a szélvédőt. A másokban riadalmat és félelmet keltő garázdát az időközben értesített rendőrök fékezték meg.

A lakat megköti a tolvajok kezét!

Az elmúlt napokban több kerékpárlopást jelentettek be a Szerencsi Rendőrkapitányságon. Legutóbb egy bekecsi férfi biciklijét lopták el. A sértett egy helyi boltban vásárolt és mindeközben a lezáratlanul hagyott kétkerekűjét elkötötték. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást ez ügyben.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet értékeik fokozott védelmére! A kerékpárokat például, mindig zárják le megfelelő biztonságot adó szerkezettel, illetve gondoskodjanak az őrzéséről!


Távoltartott férj

Távoltartási határozatot hozott a rendőrség egy megyaszói férfivel szemben. A férj előzetes szóváltást követően villával megszúrta feleségét, aki nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.


Információs háttér:

A törvény rendelkezései szerint: akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartást, illetve megelőző távoltartást rendeltek el, a távoltartás hatálya alatt köteles

a) magát távol tartani a bántalmazottól,

b) magát távol tartani a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlantól,

c) magát távol tartani az ideiglenes megelőző távoltartó határozatban, illetve a megelőző távoltartó határozatban megjelölt más személytől, és

d) tartózkodni attól, hogy a bántalmazottal közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.

Felváltásból átvágás

A Szerencsi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben folytat eljárást, aki egy idős nő megtakarított pénzét lopta el. Egy mezőzombori asszonyt arra kért egy számára ismeretlen férfi, hogy váltson fel egy 20 000 forintos bankjegyet. A gyanútlan házigazda a pénztárcájából elővette a kért összeget, majd a látogató elterelte a figyelmét, s mindeközben elvette a nyugdíjas megtakarított pénzét. A rendőrség lopás miatt indított eljárást az ügyben.


A trükkösök trükkjei!

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a trükkös tolvajok előszeretettel alkalmazott módszere, hogy felváltatják a náluk lévő 20 000 forintos bankjegyet, hogy közben kifigyelhessék, a sértett hol tartja megtakarított pénzét. Majd elterelésül kérnek egy pohár vizet, és szóval tartják a házigazdát, s mindeközben ellopják a pénzt, illetve az egyéb könnyen mozdítható értékeket.

A rendőrség felhívja a figyelmet: legyenek  óvatosak, idegeneket lehetőleg ne engedjenek be a lakásba! Az „utazó bűnözők”, illetve a „házalók” különböző indokot kitalálva próbálnak a lakásokba bejutni, hogy onnan értéket tulajdonítsanak el, vagy pénzt csaljanak ki áldozataiktól!

A Szerencsi Rendőrkapitánysággal: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek