2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Munkácsy Dezsőről neveztek el birkózó termet Kazincbarcikán

Munkácsy Dezsőről neveztek el birkózó termet Kazincbarcikán

A barcikai birkózó élet legendás alakjáról, a tavaly elhunyt Munkácsy Dezsőről nevezték el a KVSE Birkózó Szakosztálya által használt edzőcsarnokot a hétvégén. A teremavató apropóját két rangos nemzetközi verseny adta.

 

Szombaton nemzetközi gyermek, vasárnap pedig egyetemi és főiskolás bajnokság házigazdája volt Kazincbarcika, a birkózás egyik vidéki fellegvára. A két versenynapon három nemzet sportolói, szlovák, erdélyi és magyar klubok birkózói léptek szőnyegre, szabad- és kötöttfogású versenyeken egyaránt. Szombaton 65 versenyző vonult be az ünnepélyes megnyitóra, óvodás és gyermek 2-es korosztályú birkózók, akiket népes családi és baráti társasság kísért el a Munkácsy Dezső Emlékversenyre. A kazincbarcikai birkózó élet megalapításában óriási érdemeket szerzett egykori sportoló, szakvezető és edző 2010 november végén hunyt el, klubja emlékét a nevével fémjelzett verseny megszervezésével és teremavató ünnepséggel kívánta tovább ápolni.

A megnyitó ünnepségen Munkácsy Dezső lányai, testvérei, rokonai, barátai, egykori versenyzőtársai is részt vettek, akik meghatottan hallgatták, amint Klimon István alpolgármester felidézte és méltatta Dezső bácsi gazdag életútját. Ezt követően átsétáltak a birkózó csarnokhoz, ahol ünnepélyesen is felavatták és megkoszorúzták azt az emléktáblát, mely kőbe vésve őrzi a nagyszerű sportember nevét és egykori alakját.

Vasárnap több mint ötven birkózó részvételével rendezték meg a hatodik Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságot, melyen a felnőtt élmezőny nagy része elindult és a CIRKONT-ÉHG Kupa elnevezést viselte. A versenyzők komoly presztizscsatákat vívtak a szakemberek szerint is rendkívül színvonalasra sikeredett versenyen, mely az első igazán rangos verseny volt azóta, hogy 2010 végén Kazincbarcika megkapta a “Birkózás Városa” kitüntető címet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek