2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szentesítik a Herman Ottó Tagiskola egyházi fenntartásba adását

Szentesítik a Herman Ottó Tagiskola egyházi fenntartásba adását

Kazincbarcika – Április végén döntöttek a barcikai városatyák két nevelési-oktatási intézmény egyházi fenntartásba történő átadásáról. A döntés értelmében a Herman Ottó Tagiskola épületét 2011. augusztus 01-jétől 2031. július 31-ig a Tiszáninneni Református Egyházkerület kapta meg térítésmentes használatra.

 

Az átadásról szóló dokumentumokat szerdán délután szentesítik aláírásukkal a felek, ugyanis Szitka Péter polgármester ekkor látja vendégül Csomós József püspököt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület vezetőjét.

Az egyház az ingatlant kizárólag közoktatási intézményként használhatja, vagyis abban csakis nevelési-oktatási tevékenységet folytathat. A felek így kívánják szélesíteni a barcikai oktatási palettát, hiszen az átadást követően biztosítva lesz az egyházi oktatás lehetősége is Kazincbarcika városban.

– A Református Egyház a most átvételre kerülő iskolaépületben 2011. szeptember 1-jétől szeretné beindítani az oktatást. Először az 1-4. évfolyamon, az érdeklődéstől függően évfolyamonként egy vagy két osztályt terveznek, a felső tagozatot pedig évről-évre töltenék fel diákokkal – mondta a téma kapcsán Szitka Péter polgármester.

A város oktatási életében történelmi jelentőségű szerződés aláírására május 11-én délután kerül sor a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…