2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Megkezdődött az Operalia énekverseny Pécsett

Megkezdődött az Operalia énekverseny Pécsett

Megkezdődött az Operalia énekverseny PécsettMegkezdődött az Operalia szombaton: a Plácido Domingo világhírű spanyol tenor által alapított nemzetközi operaénekes-verseny elődöntőinek és középdöntőjének szombattól hétfőig Pécs, augusztus elsejei döntőjének Budapest ad otthont. A Közép-Európában először megtartott versenyre több mint kilencszázan jelentkeztek, a pécsi elődöntőbe negyvennyolc, köztük három magyar énekes jutott be, ők mindannyian sokat készültek, hogy a rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan sikeres és magas színvonalú legyen – mondta Plácido Domingo a baranyai megyeszékhelyen, az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.

A résztvevők az elő- és középdöntőben zongorakísérettel lépnek a tizenhárom tagú nemzetközi zsűri elé, a finalisták már a Plácido Domingo vezényelte Pannon Filharmonikusokkal énekelhetnek a Magyar Állami Operaházban. A bírálók a legjobb három női és férfi énekest jutalmazzák, emellett négy külön elismerést is odaítélnek.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…