2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ha nincs hír az is hír!

Az elmúlt hétvégén senki sem sérült meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain!

A 12-es szám a megye közlekedőinek kabalája is lehetne, hiszen Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az év tizenkettedik hétvégéjén személyi sérüléssel járó baleset nem történt. Így a rendőrség hétvégi közlekedési statisztikájában ez a tény szerepel: sem halálos, sem súlyos, sem pedig könnyű sérüléssel végződő baleset sem volt a megyében.

További hírmentes hétvégéket és balesetmentes közlekedést az úton lévőknek!

*

Minden ügy fontos! – Szabálysértési őrizetek

A közúti „hírmentes” hétvégével szemben az elmúlt három napban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 13 főt vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség, akiknek többek között fa- és fémlopásért, bolti „csencselésért”, vagy éppen orvhalászatért kell majd felelniük.

A példának okáért egy 24 éves bükkaranyosi férfi március 25-én az önkormányzat tulajdonában lévő erdős területről két mázsa tölgyfát tulajdonított el háromezer forint értékben. A rendőrjárőrök azonban tetten érték és szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben. Ugyanezen a napon egy 31 éves miskolci férfi egy áruházból 2 db „bólogatós” plüss kutyát próbált meg zsebre tenni, mintegy hatezer forint értékben de a biztonsági őr rajtakapta. Vele szemben szintén tulajdon elleni szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök.

Szintén lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt kellett felelniük azoknak az elkövetőknek is, akik orvhalászással próbáltak meg fejenként mintegy negyed mázsányi halat hazavinni.

Az elmúlt három nap (március 25-tól – 27-ig) elrendelt szabálysértési őrizetekkel kapcsolatos statisztikai adatok:

Március 25-én

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő falopás, 2 fő bolti lopás,

Edelényi Rendőrkapitányság: 1 fő járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértése,

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság: 1 fő bolti lopás,

Sárospataki Rendőrkapitányság: 1 fő orvhalászat,

Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság: 1 fő orvhalászat,

Szerencsi Rendőrkapitányság: 1 fő bolti lopás.

Március 26-án:

Miskolci Rendőrkapitányság: 1 fő falopás, 1 fő kerékpár lopás, 1 fő fémlopás,

Ózdi Rendőrkapitányság: 2 fő távoltartási szabályok megszegése.

Március 27-én:

Nem történt szabálysértési őrizetbe vétel.

Információs háttér:

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak – elzárással is sújthatóak.

A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat le. Ennek során – tettenérés esetén – az elkövetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

A törvényi szigorításon túlmenően a kistelepüléseken élők szubjektív biztonságérzetének javítására, a termény és falopások megelőzése és megakadályozása érdekében Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az elmúlt időszakban számos helyi együttműködés született és közös járőrszolgálat indult útra főként rendőrök, erdészek, mezőőrök és polgárőrök részvételével.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek