2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Győzelem: kiszenvedős, de kellett

Lám, egyetlen döntetlent már kudarcként élne meg a diósgyőri közönség, majdnem ez történt a „mindössze” egy gólos győzelemmel is. Persze, nem: a kiszenvedett sikert és három pontot is úgy ünnepelte a sokat megélt szurkolósereg, ahogy szokta.

Pedig közel nyolcvan percig kétséges volt, összejön-e a tavaszi szezon negyedik sikere, marad-e a makulátlan mérleg. Gyürkőzött, zakatolt a DVTK, de a Détári Lajos vezette Vecsés bátran és önbizalommal telten állta a rohamokat, sőt, veszélyes ellentámadásokat vezetett. Háromezer hazai nézőket azért ennek ellenére sem volt kétsége, hogy előbb-utóbb megszületik a miskolciak vezető találata, s több alkalommal a mérkőzés folyamán rég látott vehemenciával fogtak kedvenceik buzdításába. Ez végül eredményre is vezetett: a sokszor helyzetbe került, de most gól nélkül maradt Granát helyére beálló fiatal csatártehetség, Bacsa Patrik alig tíz perc múltán (a 78.-ban) betalált, s a hátralévő idő mindkét oldali attakjai dacára maradt is ez az eredmény.
A Diósgyőr négy 2011-es bajnokiján 12 pontot gyűjtött be, a tabellavezető Nyíregyházával szembeni 7 pontos hátrányából 4-et ledolgozva. A jövő héten mezőkövesdi kirándulás következik (ellenfél a Bőcs), majd Debrecen (DEAC), és újabb hétre rá a nyírségi rivális otthona (április 16.). Utóbbi dátumot illetően tegnap az a híresztelés látott napvilágot, hogy szombatról hétfőre tennék a mérkőzést, egy sporttelevízió közvetítési szándékára tekintettel – ez mindazon drukkerekben ellenérzést, sőt, pánikot váltott ki, akik már jóelőre leszervezték hétvégi, csoportos nyíregyházi túrájukat. Hétköznapon eleve jóval kevesebben kelhetnének útra, igaz, a tévében több ezer itthon maradott szurkoló is élvezhetné a rangadót. Ez ügyben még alighanem lezajlik egy-két pengeváltás a hátralévő időben. Egyelőre nem ismeretes, a miskolci klub vezetése hogyan reagál a kialakult feszültségre.

Balogh Attila

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek