2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Iskolapadban az iskolarendőrök

Többek között oktatás-módszertani ismeretekkel is foglalkozott az a továbbképzés, amit a Miskolci Rendőrkapitányságon március 23-án tartottak a város és vonzáskörzetének iskolarendőrei számára.

 

A gyermekek életre nevelése már az iskolában elkezdődik

A helyes közlekedésre nevelés, valamint a különböző bűncselekmények áldozatává, valamint elkövetővé válásának elkerülését célozza meg főként ,,Az iskola rendőre” program. Mindezen belül persze fontos elem az iskolák és az adott iskolarendőr közötti folyamatos és élő kapcsolat, a ,,pozitív rendőr-kép” kialakítása a gyermekekben, szülőkben és a pedagógusokban egyaránt.

Éppen ezért tegnap a Miskolci Rendőrkapitányságon többek között azon körzeti megbízottak, járőrök, nyomozók, baleseti helyszínelők és közlekedési vizsgálók ültek az ,,iskolapadban”, akik szolgálati feladatuk ellátása során nap mint nap kisiskolás nebulókkal találkoznak.

 

A tanítást is tanítani kell!

Az iskolarendőrök képzésének tematikájában ennek megfelelően elsősorban oktatás-módszertani kérdések, valamint aktuális bűn- és baleset megelőzési ismeretek szerepeltek.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek