2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Adótitkot nem sérthet az APEH

Közlemény a személyi jövedelemadó visszatérítésével kapcsolatos adóhatósági tájékoztatás módjáról

A 2010. évre benyújtott személyi jövedelemadó bevallásban visszaigényelt összeg kiutalásáról tájékoztatás – az adótitokra vonatkozó rendelkezések alapján – a NAV Általános Tájékoztató Contact Centerén (06-40/42-42-42) keresztül nem adható. Nem alkalmas továbbá erre a célra az egyes adóigazgatóságok közvetlen telefonvonalain kezdeményezett hívás sem.

A telefonon történő konkrét, adótitkot érintő megkeresésre a NAV Ügyintéző Contact Centeren keresztül van lehetőség a 06-40/20-21-22 kék szám hívásával. Az adózóknak a szolgáltatás igénybevételéhez ügyfél azonosító számmal kell rendelkezni, mely a 11UK30-as nyomtatvány adóhatósághoz történő eljuttatásával kérhető.

Amennyiben az adózók nem kívánják e szolgáltatást igénybe venni, akkor az illetékes megyei adóigazgatóság ügyfélszolgálatait, kirendeltségeit személyesen szükséges felkeresniük, vagy postai úton előterjesztett kérelemre adható információ a visszajáró adó kiutalásával kapcsolatban.

Nemzeti Adó-és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…