2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik valódi ötvenhatos hősökről és Wass Albertről nevezne el közteret

A Jobbik Fővárosi Frakciója a jövő szerdán esedékes közgyűlésen két közterület elnevezésére tesz javaslatot. A Ferenc körút – Üllői út kereszteződését az 1956-os forradalom legendás szabadságharcosairól Pongrátz fivérek terének, a Nagy Lajos király útja – Fogarasi út kereszteződését pedig a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjáról Wass Albert térre keresztelné. A Jobbik már hangot adott azon véleményének, hogy 1956-tal kapcsolatban elsősorban nem egy tengerentúli zenészről kell közterületet elnevezni, a városvezetés ezzel összefüggő antidemokratikus döntése viszont végképp méltatlan állapotot teremtett a kérdésben. Mélyen sérült mind az ’56-os hősök, mind Elvis Presley emléke, valamint a főváros által meghirdetett szavazáson véleményt nyilvánítók tekintélye is.

Frakciónk javaslatait annak fényében teszi meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti rendeletmódosítása révén e közterületek elnevezésére vonatkozó indítványunk elfogadására lehetőség nyílik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…