2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aláírásgyűjtést kezdeményezett három borsodi szocialista képviselő

A kétkulcsos adórendszer, a közfoglalkoztatás, valamint a településőrség visszaállítását kezdeményezi három borsodi szocialista országgyűlési képviselő. Gúr Nándor, Nyakó István és Varga László akciójukat aláírásgyűjtéssel nyomatékosítanák. A három honatya kedden a miskolci Centrum Áruház előtti téren, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy több tízezer aláírásra számítanak. Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke:” bárhogyan is nevezi programjait a Fidesz, valójában megszorításokat takarnak annak ellenére, hogy a kormányzó párt a választási kampányban ennek éppen az ellenkezőjét ígérte. Az általunk elindított petíciós kampány az „Időben szóltunk” címet viseli és elsődleges célja, hogy rávilágítson mindarra, ami ma az országban a gazdasági – politikai színtéren zajlik.”

Varga László adatokat sorolt: az utóbbi hónapokban a munkanélküliség nőtt, a közbiztonság romlott, az egykulcsos adórendszer bevezetésével pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakóinak 80-90 százaléka rosszul járt. Ezért kezdeményezik a korábbi, kétkulcsos adórendszer, a településőrség, valamint a közmunkaprogram gyakorlatának visszaállítását a tavaly év végi állapotok szerint.

Az aláírásgyűjtést a megye száz településén kezdik meg, lakossági fórumok kíséretében. Így kérnek támogatottságot ahhoz, hogy ezekkel a gondolatokkal a kormány elé állhassanak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek