2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

MSZP: elhibázott döntés a borsodi kórházak összevonása

Elhibázott, szakmailag megalapozatlan döntésnek tartja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat által fenntartott kórházak, gyógyintézmények összevonását az MSZP megyei szervezete – közölte Lukács András, a párt helyi frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján, Miskolcon. A megyei önkormányzat közgyűlése elmúlt heti ülésén döntött úgy a Fidesz-KDNP képviselőinek többségi szavazatával, hogy a megyei fenntartású kórházakat – a miskolci Szent Ferenc Rehabilitációs Kórházat, a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórházat, a mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központot, valamint az Izsófalvai Pszichiátriai Szakkórházat – integrálja a jogutódnak számító Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba.

Lukács András sajtótájékoztatóján ezt a döntést előkészítetlennek, szakmailag megalapozatlannak nevezte. Mint mondta, tudomása szerint az intézmények vezetői, dolgozói sem értenek ezzel egyet, éppen ezért azt szorgalmazzák, hogy a megye vezetése a döntést vonja vissza, gondolja át, és egy az egészségügy szakma által is támogatott elképzelést nyújtson be a közgyűlés elé.

Az elmúlt heti közgyűlésen Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatója érveket sorolt fel a megyei fenntartású kórházakat érintő átszervezés mellett. Szerinte a Semmelweis-terv is az integráció mellett van, az elképzelések szerint az országban kilenc térségi egészségszervező központot kell kialakítani. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat pedig döntésével ez elé megy, és így jó eséllyel pályázik majd arra, hogy ott lehessen a kilenc központ egyike.

Az öt kórház 2491 ágyon biztosít fekvőbeteg-ellátást és heti 6873 órában nyújt járóbeteg-szakellátást. MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek