2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs

A csokoládé több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs

A csokoládé valójában jobb, mint a híre – állítják tudósok, akiknek vizsgálatai kimutatták, hogy az édesség sok gyümölcsnél több antioxidánst tartalmaz. A Pennsylvania állambeli Hersheyben működő egészségügyi és táplálkozási kutatóközpont szakembereinek összehasonlító elemzéséből azt derült ki, hogy mindenekelőtt az étcsokoládé tartalmaz több antioxidánst, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé. A kakaómagok valójában szupergyümölcsök – derült ki a Chemistry Central Journal című tudományos folyóiratban közölt tanulmányból.
A kutatók étcsokoládét, kakaóport és forrócsokoládét elemeztek, és hasonlítottak össze feketeáfonyával, gránátalmával vagy éppen tőzegáfonyával. A szakemberek olyan antioxidáns-tartalmakat vizsgálták, mint a polifenol és a flavonoid. A polifenolok káros anyagokat tesznek ártalmatlanná, a flavonoid többek közt vérnyomáscsökkentőként ismert.
Míg az antioxidánsok hatása a kakaópor és az étcsokoládé esetében meghaladta, de legalábbis egy szinten volt a gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel, addig a forró csokoládé készítésekor, melegítés közben ezek az egészségfokozó anyagok részben elvesztek.(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek