2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Itt az Új Széchenyi Terv

Összesen több mint 20 milliárd forintot lehet elnyerni a február közepén megjelenő regionális pályázatok révén.Az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program keretében hat pályázat jelenik meg heteken belül, 20,6 milliárd forint összértékben – mondta el sajtótájékoztatóján Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Kormány Krisztián, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség operatív igazgatója kiemelte, hogy a vállalkozásfejlesztési programban a vállalati együttműködések és klaszterek támogatására jelenik meg felhívás, melyben minimum 10 millió, maximum pedig 150 millió forint támogatásra van lehetőség pályázni, maximum 80 százalékos  támogatásra. A cél a klaszterekben tevékenykedő vállalkozások közötti együttműködésének elősegítése valamint a vállalkozások és az oktatási, kutatás fejlesztési intézmények együttműködésének fejlesztése.

 

 


Középpontban a rehabilitáció

A gyógyító Magyarország egészségipari programhoz kapcsolódóan három felhívás is megjelenik. Köztük a turisztikai szolgáltatások fejlesztése konstrukcióban mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak minimum 5-től 50 millió forintig terjedő támogatásra. A cél olyan turisztikai szolgáltatások támogatása, melyek szezonon kívül is igénybe vehető szolgáltatásokat kínálnak, innovatív, újszerű technológiai megoldásokat hasznosítanak és növeli a turisták átlagos tartózkodási idejét, mindemellett hozzájárulnak a turisták és a helyi lakosság életminőségének javításához is. A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése pályázatban közfinanszírozott rehabilitációs szakellátást végző egészségügyi szolgáltatók, vagy ezeket fenntartó intézmények konzorciuma pályázhat, konzorciumi tagonként minimum 20 millió forint, infrastruktúra fejlesztésre, eszközbeszerzésre és képzésre maximum 450 millió forint támogatásra. Itt a támogatás mértéke elérheti a 95 százalékot.

Utak helyreállítása a cél

A közúti elérhetőség javítása és a közutak rekonstrukciója kiírásokban pályázni lehet a 4 és 5 számjegyű kül- és belterületi utak burkolatának és alépítményeinek felújítására, útburkolatának szélesítésére, korszerűsítésére minimum 100 millió, maximum 3 milliárd forint értékben 100 százalékos támogatással. A konstrukcióban a Magyar Közút NZrt.; Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ pályázhat.
A kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése konstrukcióban kerékpárforgalmi létesítmények építésére belterületen és külterületen mellékutak mentén, valamint a kerékpáros hálózatok fejlesztésére önkormányzatoknak és társulásainak, központi költségvetési szerveknek és intézményeiknek lehet pályázni.

Forrás:boon.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…