2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Focis együttműködés Mezőkövesden

Együttműködési megállapodást kötött a Mezőkövesdi Sportegyesület a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával január 26-án. A jeles eseményen részt vett többek között Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, az MSE társadalmi elnöke, dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint az MSE vezetőségének és elnökségének több tagja. A delegáció tagjai a megállapodás aláírása előtt megismerkedhettek az utánpótlásképző sportközponttal, mely során megtapasztalhatták milyen magas színvonalú képzés folyik az intézményben. A Labdarúgó Akadémia történetéről, illetve mindennapjairól Mészáros Lőrinc, az intézmény vezetője tájékoztatta a delegáció tagjait. A beszámolóból kiderült, hogy az akadémiát 2001-ben kezdték el megszervezni és 2006-tól fogadja a fiatal tehetséges focistákat. A létesítmény egy évvel később 2007-ben vette fel hazánk legismertebb labdarúgójának, az aranycsapat egykori kiválóságának, Puskás Ferencnek a nevét. Az intézményben jelenleg százharminc 14 és 19 év közötti fiatallal foglalkoznak. A képzés eredményességét bizonyítja, hogy a magyar U19-es válogatottban öt, míg az alacsonyabb korosztályos nemzeti csapatokban két-három olyan futballista található, akik a Puskás Akadémián tanulnak futballozni.

A látogatás keretében megmérkőzött egymással a Videoton tartalék együttese és Mezőkövesd Zsóry felnőtt labdarúgócsapata. A két másodosztályú együttes összecsapása nagy küzdelemben hazai győzelemmel zárult. Eredmény:

Videoton Puskás Akadémia – Mezőkövesd Zsóry 3-2 (1-2)

gólszerzők: Olasz (2), Koós, illetve Haburcsák, Sivák

Az együttműködési megállapodás szentesítése előtt Mészáros Lőrinc, az akadémia vezetője és Gellei Imre szakmai igazgató köszöntötte röviden a jelenlévőket, majd ezt követően a felek aláírták az együttműködési megállapodást. Az MSE részéről Tállai András társadalmi elnök, míg a Puskás Akadémia részéről Mészáros Lőrinc vezető írta alá a megállapodást. A szerződés mérföldkő az MSE életében, hiszen az U14-U19-es korosztályokban futballozó tehetséges fiatalok előtt megnyílik a lehetőség, hogy részt vegyenek az Akadémiai képzésben, így az ország egyik legjobb utánpótlásközpontjában készülhetnek fel sportolói pályafutásukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek