2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Se pénz, se telefon

A Szerencsi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettessel szemben csalás vétség gyanúja miatt.
A rendelkezésre álló információk szerint egy szerencsi férfi még az elmúlt év végén kinézett magának a világhálón egy hirdetési portálon egy nagy értékű mobiltelefont. Az ott megadott e-mail címen több alkalommal is levelet váltott a telefon gazdájával, majd amikor megegyeztek, a megadott számlaszámra átutalta a készülék árát.

Csakhogy a telefon nem érkezett meg, így az ismert e-mail címen a férfi újra érdeklődött. Az üzenetekre néhány nap múlva azt a választ kapta az eladótól, hogy nem tartózkodott otthon, de már aznap reggel fel is adta a csomagot.

A postás azonban még mindig nem csengetett.

Ekkor újabb üzenetváltásra került sor. Az eladó állította, ő elküldte a készüléket és értetlenkedett, miért nem érkezett még meg. Azt is megígérte, hogy továbbítja a vevőnek a feladóvényt.

Azóta azonban sem a mobil, sem az igazolószelvény nem került a sértett birtokába.

Információs háttér:

Ajánlások internetes vásárláshoz

Érdemes óvatosnak lenni, ha a világhálón szeretnénk vásárolni.

–           Legyünk körültekintőek, s legyen gyanús, ha az eladó nem adja meg a pontos nevét és elérhetőségét.

–           Amennyiben telefonszámot is feltűntet, nem árt, ha azon keresztül is felvesszük vele a kapcsolatot. (Létezik-e egyáltalán az a szám, nem fiktív-e.)

–           Feltűnő lehet az is, ha egy terméket a reális, vagy a bolti áránál jóval olcsóbban (feléért, negyedéért) kínálnak, amennyiben az újnak van titulálva.

–           Amennyiben legális árverési oldalon licitálunk, vásárolunk, nézzük meg, hogy az eladó mennyi és milyen minősítést kapott előző vevőitől.

–           Ne utaljunk át pénzt számlaszámra, ha az eladó tiszta üzletet akar, megegyezhetünk vele utánvételes küldeményben is, az sokkal biztonságosabb.          

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…