2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Óvodafejlesztés Szikszón

Több mint százmillió forintos beruházással újul meg és bővül Szikszón a városi óvoda, ahol bölcsődei férőhelyeket is kialakítanak. Az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉMOP pályázatán járt sikerrel, ahol 95millió 191 ezer forinttámogatást sikerült elnyerniük.
A szikszói óvoda épületének korszerűsítése és bölcsődei férőhely kialakítása projekt nyitórendezvényét február 3-án tartották Szikszón a Szikszói Városi Óvoda, Alapszolgáltatási Központ és Védőnői hálózat előadói termében.

Az ünnepségen Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt: mindig öröm egy városvezetőnek, ha gyarapodásról és sikerről adhat számot a településen. Az óvoda bővítés és bölcsődei férőhelyek kialakítása többszörös siker. Megújul és bővül a város egyik intézménye, de jelzi azt is, hogy a város lélekszámban is gyarapszik, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt. Siker ez a családoknak is, hiszen azok az anyukák, akik két év után szeretnének visszamenni, dolgozni, ezt ezután megtehetik, hiszen év végétől biztonságban tudhatják a gyermeküket a városi óvodában.
Pásztor Edina az SLG Consulting Kft. képviseletében mutatta be a projekt tartalmát és ütemezését. Az óvoda épületét két csoportszobával bővítik majd, ahol integrált bölcsődei csoportot alakítanak ki. Az épületet kiegészítik még a legszükségesebb hiányzó helyiségekkel: elkülönítővel, óvónői és konyhai dolgozók szociális blokkjával, mosókonyhával vasalóval, a foglalkoztatókhoz tartozó gyerek vécével, akadálymentes vécével lehetőség szerint szertárral. A meglévő óvodai helyiségekben csak az átalakítás és akadálymentesítés miatti szükséges mértékig történik felújítás, változtatás. Az udvaron kialakításra kerül még parkoló, és kerékpártároló is.Projekt keretében korszerű bútorokat, fejlesztőeszközöket is beszereznek a minőségi oktatás-nevelés megteremtése érdekében.
A beruházás összköltsége 100 millió 201 181 forint, ebből 95 százalékos támogatást sikerült elérnie az önkormányzatnak, így minimális önrésszel valósulhat meg a fejlesztés. A kivitelezési munkálatok tavasszal kezdődnek és azt tervezik, ősszel már az új körülmények között folytatódhat az oktatás-nevelés. Pásztor Edina arról is beszélt, az építkezés alatt zavartalan lesz a gyerekek ellátása. Ha szükséges, akkor pót – helyiségről gondoskodik majd a fenntartó önkormányzat.

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek