2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Ruhapróba a mínuszban: előzetes letartóztatásban a miskolci rabló páros

Ruhapróba a mínuszban: előzetes letartóztatásban a miskolci rabló páros

Szombat éjjel a csaknem mínusz tíz fokos hidegben a támadók egyik áldozatukkal levetették ruháját, hogy azt felpróbálják, míg kis idő múlva egy másik járókelőnek már súlyos fejsérüléseket okoztak. A rablókat rövid időn belül a rendőrség elfogta, akik a tegnapi naptól már előzetes letartóztatásban várják ügyük további alakulását. A 23 éves tettestársa elmondása szerint szórakozni vágyott és diszkóba akart menni január 29-én éjfél körül az a 15 éves fiú, akivel ennek érdekében rövid időn belül két rablást is véghezvittek Miskolcon a Diósgyőri villamos-végállomásnál.

Az eljárás eddigi adatai szerint a bűncselekmények elkövetését megelőzően előbb egy fiatal nő táskája keltett egyikükben kísértést és okozott kettejük között konfliktust. Ezt követően azonban rövidesen a tettek mezejére léptek és előbb egy 21, majd kis idő múltán egy 61 éves férfit támadtak meg.

A csaknem mínusz tíz fokos hidegben a villamos végállomás közelében az elkövetők először egy 21 éves fiatalembert megtámadva annak nyakához kést tartottak, közben ruhájának zsebeiben értékek után kutattak. Értéket azonban nem, találtak, így a sértettel ruháit levetették, amelyet az egyik elkövető fel is próbált. Az elvett ruha mérete azonban nem volt megfelelő, ezért azt visszaadták a megtámadott fiatalembernek, majd „dolgukat végezve” távoztak.

Kis idő elteltével a rablópáros már jóval brutálisabb volt. Az előző helyszíntől nem messze egy 61 éves férfit megtámadtak és a földre került sértettet bántalmazva annak 8 napon túl gyógyuló, súlyos fejsérüléseket okoztak. Az elkövetők az idősebb férfi bántalmazása során annak kézitáskáját megszerezték, majd a benne lévő értékekkel együtt eltávoztak.

A zsákmányt szerző rablópáros azonban nem jutott messzire, mert a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül, még helyszín közelében elfogták őket. Az elkövetőket a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, majd előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a Miskolci Városi Bíróság a tegnapi napon elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a két elkövetővel szemben.

A két fiatal már nem ismeretlen a hatóság előtt, ugyanis a 15 éves fiatalkorú fiúval szemben már zsarolás és rablás miatt van folyamatban bírói szakban lévő büntetőeljárás, míg 23 éves társát korábban garázdaság és lopás miatt marasztalták el jogerősen.

Információs háttér:

A Büntető törvénykönyv szerint öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki a rablást felfegyverkezve követi el.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek