2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A liberális szellemiség tovább él a Városházán

Ismét azzal a megdöbbentő ténnyel kell szembesülni, hogy az új budapesti városvezetés környezetében tovább él a rosszindulatú kozmopolita szellemiség és a hozzá nem értéssel párosuló ostobaság. A Városháza kommunikációs igazgatója által jegyzett közlemény szerint a főpolgármester tegnap a szerbiai Novi Sad-ba utazott, ahol látogatást tett a Matica Srpskában, Szerbia legrégebbi kulturális intézményében. A Jobbik számára elfogadhatatlan – és véleményünk szerint minden határon túli magyart sért –, hogy az elcsatolt területeinken található települések nevét, ez esetben Újvidék nevét nem az anyanyelvünkön említjük. Hazánk valamennyi állami intézményétől, önkormányzatától és a médiától is elvárható, hogy a kozmopolita eszmeiséget feladja és a trianoni döntés által elszakított települések említésekor megtisztelje azokat eredeti nevével.

Ha már sikerült kikényszeríteni a szerb hatalomtól, hogy a Délvidéken hivatalosan is lehessen használni a magyar helységneveket, a nyelvi egyenjogúságért küzdő magyar kisebbség hátba szúrását jelenti, ha egy anyaországi „magyar” hivatal „noviszádozik”! Ráadásul a szerb hivatalok, sajtóorgánumok is a Budimpešta vagy a Segedin megjelölést alkalmazzák Budapest és Szeged vonatkozásában, pedig ez a két város sosem volt sem szerb, sem Szerbia része.  

Mindezen túl elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy Tarlós István az újvidéki vendégeskedése kapcsán a Délvidéken élő magyarok képviselőivel hivatalosan nem találkozott, vagy legalábbis erről a Városháza közleménye nem tudósít. Budapest főpolgármesterétől elvárható, hogy ezt az anyaország prominens képviselőjeként minden alkalommal megtegye!

A Jobbik felszólítja a főváros vezetését, hogy kérjen bocsánatot a megalázott délvidéki magyarságtól és állapítsa meg a személyi felelősséget az ügyben!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek