2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Demonstráció a cigánybűnözés ellen Borsodban Vona Gáborral

Ma miskolci városházán sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Márton a Jobbik miskolci elnöke és frakcióvezetője, és Miklós Árpád a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei frakcióvezetője. Szegedi elmondta, hogy a Schmitt Pál miskolci látogatásakor mondott beszédét, mikor arra utalt, hogy Borsod megye polgárháború szélén áll, sokan nem vették komolyan, pedig ez már valósággá is vált.

Szegedi Márton utalt arra, hogy Borsodban egy héten belül három erőszakos bűncselekmény is történt, mind a három esetben magyar embereket gyilkoltak meg (Lak, Kovácsvágás, Hernádnémeti községekben), és a háromból két esetben már ki is derült, hogy az elkövetők cigány származásúak. Szegedi Márton kijelentette, hogy a Jobbik nem asszisztál tovább a Fidesz még el sem kezdett „rendteremtéséhez”, ezért 2011. február 3-án, csütörtökön 18.00 órától Lakon a művelődési háznál a Jobbik demonstrációt tart. A demonstráció vezérszónoka pedig Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke lesz. A demonstráció végén az egybegyűltek pedig fáklyákkal vonulnak a január 23-án cigánygyerekek által meggyilkolt Ica néni házáig, ahol elhelyezik a megemlékezés mécseseit.

A sajtótájékoztató végén Miklós Árpád megyei frakcióvezető a sajtó felelősségét hangsúlyozta, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően tájékoztassák az állampolgárokat az eseményről, és a cigánybűnözéssel kapcsolatos tényekről, hogy Borsod megye segélykiáltása végre Budapestig is elhallatszódjon. A megyei frakcióvezető meghívta továbbá az edelényi választókerületben indult képviselőjelölteket (Daherre Pierre, Gúr Nándor, Molnár Oszkár valamint a parlamenti mandátumot nem szerzett cigány képviselőjelölt,Horváth Aladár), hogy jelenjenek meg a rendezvényen, és álljanak választóik elé.

Információink szerint a rendezvényen részt vesz az Új Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg is.

jobbik.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek