2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kétnapos hokiünnep a Jégcsarnokban

A hétvégén, szombaton és vasárnap rendezik meg a jégkorong TippMix Magyar Kupa négyes döntőjét a miskolci Jégcsarnokban. Az esemény részleteiről szerdán tájékoztatták a sajtó képviselőit a szervezők. A hétvégi jégkorong TippMix Magyar Kupa négyes döntőjéről tartottak sajtótájékoztatót a szervezők a miskolci Calypso étteremben. Elsőként dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit. Mint mondta, Miskolc számára nagyon fontos, hogy aktív sportélet legyen a városban, olyan csapatokkal, mint például a Miskolci Jegesmedvék, amely pár héttel ezelőtt bronzérmet szerzett a magyar-román MOL Ligában. Most egy újabb lehetőség előtt áll az együttes, hiszen szombaton és vasárnap hazai jégen küzdhet a minél fényesebb éremért a TippMix Magyar Kupa fináléjában. A televíziós közvetítés módot nyújt arra is, hogy ország-világ láthassa: Miskolc immár egy igazi hokiváros lett, remek csapattal és eredményekkel, illetve fanatikus közönséggel. Miskolc a jövőben is támogatja majd a Jegesmedvéket, hogy minél több sikert érhessenek el, és így méltóképpen képviseljék várost. Ugyanakkor nemcsak anyagi támogatásra kell itt gondolni, hanem Miskolc vezetése minden lobbierejét be fogja vetni, hogy minél több színvonalas jégkorongesemény helyszíne legyen a Jégcsarnok. Dr. Kriza Ákos kiemelte, hogy a felnőttcsapat szereplése meghatározó az utánpótlás szempontjából is. Ha ugyanis a gyerekek előtt igazi példaképek vannak, akkor egyrészt többen járnak majd sportolni, illetve a fiatalok megtanulnak küzdeni a sikerért. Miskolc polgármestere végül elmondta, hogy ő maga is kint lesz a hétvégén a Jégcsarnokban, és a lelátóról fog szurkolni a Maciknak.

A Jegesmedvék a szezon egyik meglepetése

Ezt követően Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetsége főtitkára arról beszélt: nem volt nehéz döntés Miskolcra bízni a kupadöntő megtartását, hiszen a korábbi rendezvényeket, például válogatott mérkőzéseket is kiválóan szervezték itt meg. Az idei jégkorong szezon egyik legkellemesebb meglepetése a Miskolci Jegesmedvék kitűnő szereplése és bronzérme volt a MOL Ligában. A kanadai edző által meghonosított profi szemlélet révén a miskolciak alaposan megerősödtek, és hozzájárultak ahhoz, hogy a színvonalasabb legyen a bajnokság. A főtitkár biztos abban, hogy telt ház és remek hangulat jellemzi majd a mérkőzéseket, különösen ha – nem megsértve a többi csapatot – a miskolciak be is jutnának a döntőbe. Kovács Zoltán elmondta, hogy az esemény jó alkalom lesz arra, hogy a Jegesmedvék játékosainak átadják a MOL Liga bronzérmeket, illetve Andrew Dertonnak a legjobb védőnek járó trófeát.

Jó házigazda lenne Miskolc

Egri István, a kupadöntőt szervező MJJSE elnöke büszkén emelte ki, hogy mióta felépült a fedett jégpálya, minden évben sikerült valamilyen kiemelt jégkorongeseményt idehozni. Mindez annak a több évtizedes munkának az elismerése, amit a mindenkori jégkorong játékosok és vezetők végeztek a miskolci hokiért. A Sport Televízió is szívesen jön Miskolcra közvetíteni, mivel itt nem kell nézőhiánytól tartani, a lelátók mindig megtelnek. Miskolc és a Jegesmedvék szeretnének jó házigazdák lenni, hogy a helyi nézők mellett az ideérkező vendégcsapatok és szurkolóik is jól érezzék magukat, és az eredménytől függetlenül szép emlékekkel távozzanak. Bizonyítani fogjuk – tette végül hozzá –, hogy méltóak vagyunk a szövetség bizalmára, és egy színvonalas eseményt rendezünk.

Kiszolgálni a közönséget

A Miskolci Jegesmedvék csapatát Láda Péter képviselte, aki elmondta: az első feladatot már teljesítették, bejutottak a négyes döntőbe. A következő lépés a kupafináléba való jutás lesz, amiért maximális erőbedobással mindent meg is fognak tenni. Tavaly Dunaújvárosban a bronzérmet sikerült megszerezni, most viszont szeretnének egy fényesebb medált kiharcolni, így szolgálva ki a fantasztikus miskolci szurkolótábort.

A TippMix Magyar Kupa menetrendje a következő lesz:
Január 29. szombat:
15.00: Vasas HC – FTC-Orangeways
18.30: Dab.Docler – Miskolci JJSE

Január 30. vasárnap:
13.00: Bronzmérkőzés
16.15: Döntő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…