2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A báli szezon legjobbnak ígérkező rendezvényei – a Deluxe Magazin szerint

A báli szezon legjobbnak ígérkező rendezvényei – a Deluxe Magazin szerint

Noha 2011-ben az Operabál elmarad, van miből válogatniuk a bálrajongóknak. Az idei év legjobbnak ígérkező, időrendbe szedett báljainak egyike a tokaji (a tavaly készült báli fotók talán érzékeltethetik, hogy a legjobbak közé teljes joggal soroltatott).

Széchenyi-bál, 2011. február 5. (Danubius Hotel Gellért)
1864. február 1-jén rendezték meg a Gróf Széchenyi István által alapított az első Széchenyi Lakomát, báró Wenckheim Bélának szavaival élve Széchenyinek „azon világos óhajtásával, hogy évenkint a magyar haza legnemesebb borával emlékére üríttessék ki”. Az idei bálon – a legújabb kori bálok kialakult menetrendje szerint – a Magyar Huszár és Lovas Hagyományőrző Társaság tagjai fogadják a bálozókat. A négyfogásos vacsorát követően 22 órakor a Gellért Fürdő csarnokában csendül fel a Palotás, amely egyben a bál ünnepélyes megnyitása lesz. A nyitótáncot a Tápiómente Táncegyüttes adja elő Domján Lajos koreográfus, a Magyar Kultúra Lovagja vezetésével. A nyitótáncot a közös keringő követi.
A vacsora árát is tartalmazó báli belépő ára 22 ezer forint.

Sajtóbál, 2011. február 5. (InterContinental Budapest)
A szervezése teljesen eltér az előzőektől. Korábban egyetlen szakmai szervezet nevében rendezték a bált, idén védnökséget vállal az Európai Újságírók Szövetsége Magyar Tagozata, a  Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyar Újságírók Közössége, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Sajtószakszervezet, hogy az újságíró társadalom egésze érezze magának e farsangi, karitatív rendezvényt.
A gálavacsora után a Royal Express Showband kezdi a zenét, nyit a koktélbár, a hölgyek sminkötletekkel gazdagodhatnak, címlapfotóra kerülhetnek. Díjat kap a bál legjobb amatőr táncosa, dolgozik egy jósnő, a vendégek kipróbálhatják a rulettet, a Black Jacket és a hazánkban kevésbé ismert amerikai kockajátékot, élvezhetik a szivarbemutatót.
A belépő ára 35 ezer forint személyenként (25 ezer forint az újságíróknak), a 10 személyes asztalok ára 300 ezer forint, korlátlan italfogyasztással.

Vitorlásbál, 2011. február 19. (Ramada Hotel & Resort Lake Balaton)
A Magyar Vitorlás Szövetség 2011. február 19-én rendezi hagyományos bálját a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szálloda Tramontana báltermében.  A bálon a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a vitorlázókon kívül a társadalmi  és politikai közélet több képviselője is jelen lesz.
Az eseményen hagyományosan helyet kap a szivarszoba, a kártyasarok, a kaszinó, valamint átadják az Év Vitorlázója és az Év Női Vitorlázója díjat. Az ültetett büfévacsora 10 személyes asztalok körül zajlik.
Árak a vendégek részére 27 500 forint (kedvezményes szállással a szállodában: 38 500 forint), a 2010-ben MVSZ versenyengedéllyel rendelkező vitorlázóknak és kísérőjüknek 16 500 forint. A belépővel a vendégek bizonyos italokból korlátlan fogyasztása jogosultak.

Magyar Borok Bálja, 2011. február 26. (Boscolo New York Palota)
Hagyományosan, immár hatodszor kerül sor az egyik legnívósabb hazai bálra 2011. február 26-án. A főszereplője természetesen a magyar bor, a nedűk mellé a BorCanto Együttes, majd a Talamba Ütőegyüttes és Csézy szolgáltatja a muzsikát.
A bálhoz egy szakmai hozzáértéssel és odafigyeléssel elkészített borvacsora is társul, ez alatt első alkalommal kerül átadásra egy ifjú borász számára a Pannónia Női Borrend által alapított „Pannónia Aranygyűrű” és vándorserleg. Ráadásul az Év Borászainak legkülönlegesebb borai  kóstolhatók, például Ifj. Figula Mihály Arácsi Olaszrizling Válogatásából, Konyári János Malbec & Syrah-jából, Thummerer Vilmos Vili Papa Cuvée-jéből vagy a híres Gere Kopárból lehet kortyolni.
A belépő 50 ezer forint + ÁFA, vagyis 62 500 forint.

Tokaji Borbarátnők jótékonysági bálja,  2011. február 26. (Tokaji Kulturális és Konferenciaközpont)

Aki inkább vidéken ünnepelné a bort, Tokajban a Tokaji Borbarátnők hagyományos, idén hetedik alkalommal megrendezett jótékonysági bálján is részt vehet. Az estet a Tokaj-Hegyalja Fejlődéséért Szövetség támogatásáért szervezik.
Fellép Török Tilla népzenész, népdalénekes, St. Martin, a Madarak zenekar és Szűcs István, a Kormorán Együttes billentyűse. Divatbemutatót is tartanak Hampel Katalin különleges modelljeiből. A Gálamenüt Ruprecht László, az EU Elnökség főszakácsa és az encsi Anyukám Mondta Étterem állítja össze.
A belépőjegy ára 31 250 forint.

Golf Bál, 2011. március 19. (MTA, Budai Vár)
A magyar golf 2011-ben éppen 100 éves. Az idei bálon ismét kiosztásra kerülnek az MGSZ „Év Golfozói” díjak, valamint a bálon résztvevők vehetik először kezükbe az MGSZ „100 éves a Magyar Golf” című hivatalos kiadványát.
Hagyományosan átadásra kerülnek a Best of Golf-díjak is, amelyeket a bál szervezői 2008-ban, a magyarországi golfélet terén kiemelkedő sikereket elért szervezetek és magánszemélyek eredményeinek elismerése céljából alapítottak. A vacsora az ínyencek számára különleges gasztronómiai élményt nyújt majd.
A belépőjegyek ára a 2011. február 10-ig történő befizetések esetén 25 ezer forint, később 30 ezer forint.

/ÖS/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek