2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kultúra Napja az Adyban

Összművészeti kulturális programsorozat a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Kulturális öttusa, vetélkedő középiskolásoknak2011. január 17-22-ig

A több éves hagyománynak megfelelően az Ady idén is szeretné a miskolci középiskolákat bevonni a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett programokba. Öt kiválasztott miskolci középiskola 5-5 tanulója vesz részt a vetélkedőn. A 25 diák egész héten egymás iskolai óráit látogatja, majd részt vesznek az adott napi tananyaghoz kapcsolódó rendhagyó gyakorlati foglalkozáson is. Irodalom órára a Megyei Könyvtárban, történelemre a Diósgyőri várban, kommunikációs foglalkozásra a Miskolc Tv-nél, a rajz gyakorlatra pedig a Miskolci Galériában kerül sor.

A sorozat végén, a magyar kultúra napján pedig a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban zajló összefoglaló vetélkedőn adnak számot megszerzett tudásukról.

Célunk, hogy a középiskolások belelássanak a másik oktatási intézmény oktatási módszereibe, és a gyakorlati helyeken keresztül „élesben” is kipróbálhassák az elméleti tudást. Nem utolsó szempont, hogy ily módon is megpróbáljuk becsalogatni a fiatalokat a város kulturális intézményeibe.

„Miskolci vers körút”Január 21-én, pénteken déli 12 órától délután 5 óráig

Miskolc frekventált pontjain fiatal művészekből álló csoportok tartanak verses előadásokat annak érdekében, hogy azok is részesévé válhassanak a Magyar Kultúra Napi rendezvénysorozatnak, akik nem látogatják az intézményekben zajló programokat. A 20-30 perces blokkokban zajló programok ízelítőt kínálnak Kölcsey, Petőfi és a századforduló költőinek, íróinak műveiből, valamint bepillantást nyújtanak a kortárs irodalom alkotásaiba is. A „verskommandók” az alábbi szabadtéri helyszíneken lesznek láthatók- hallhatók: Városház tér, Miskolci Nemzeti Színház – Déryné u. sarok, Villanyrendőr, Tiszai pályaudvar, Hősök tere, Sötét kapu, Szinvapark bejárat, Miskolc Plaza)

Zombori József grafikusművész kiállítása 2011. január 22-én, szombaton délután 5 órakor

Összművészeti kulturális programsorozat a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Január 22-én, szombaton délután 5 órakor[35_0_300x300xffffff.jpg] kerestjo.jpg

a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ emeleti galériáján:

Zombori József grafikusművész kiállítása

A kiállítást megnyitja: Kákóczki András művészettörténész,

közreműködnek az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei.

A Miskolc-diósgyőri művész tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a magyar Képző és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Grafikusművészek Társaságának is. Ars poeticája: „Az az igaz, ha a kép diktál, nekem csak csinálni kell. Az egyik vonal hozza a másikat, a színek is megtalálják egymást, s ha már a hangjukat is meghallom, megszületett az igazság, az én igazságom. Ennyi az egész.”

A kiállítás február 15-ig látogatható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…