2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Idős nénit akartak kirabolni

Két fiatalkorú és egy 19 éves fiatal akart kirabolni egy 70 éves nénit. A segítségére sietők megfutamították a támadókat, a rendőrség pedig elfogta mindhármukat. A rendelkezésünkre álló információk szerint Miskolc egyik áruháza előtti területen, december 22-én a koradélutáni órákban hárman megtámadtak egy idős asszonyt. A 70 éves néni táskáját akarták megszerezni a 13, 15, illetve 19 éves fiatal fiúk. Egyikük megragadta a néninél lévő táskát és olyan erővel rántotta meg, hogy a sértett a földre esett. Ekkor sem álltak el szándékuktól a rablók, tovább húzták a zsákmányt a bele kapaszkodó nénivel együtt. A járókelők közül azonban ketten is a néni segítségére siettek és a támadók ekkor elfutottak a helyszínről.

A sértett a cselekmény során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök az értesítést követően azonnal a helyszínre siettek. Az elkövetőkről kapott pontos személyleírás alapján a közelben elfogták a 13 éves miskolci, a 15 éves megyaszói és a 19 éves felsőzsolcai fiatalembereket, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett rablás büntette miatt indított eljárást mindhármukkal szemben. A 15 és 19 éves elkövetők őrizetbe vételére került sor, mindkettőjük esetében a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásba vételükre. A 13 éves fiút pedig a hatóság visszaszállította a Gyermekvédelmi Intézetbe.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek