2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az LMP lemondatná Szalai Annamáriát

Sajtóhírek szerint Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke részt vett a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén. Ha ez igaz, akkor ezzel megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a Médiatanács elnöke „pártpolitikai tevékenységet nem folytathat”. Egy párt zárt frakcióülésén részt venni márpedig nem más, mint pártpolitikai tevékenység. A jelek szerint Szalai Annamária úgy tesz, mintha elfelejtette volna, hogy jelenleg már nem a Fidesz országgyűlési képviselője, hanem egy autonóm államigazgatási szerv vezetője, aki – egyébként épp az említett Fidesz-frakcióülés hatására – már rendeletalkotási joggal is rendelkezik.
A Lehet Más a Politika ezért felszólítja Szalai Annamáriát, hogy nyilatkozzon arról, valóban részt vett-e a kormánypárt frakcióülésén. Amennyiben a hír igaz, akkor az LMP szerint azonnal le kell mondania a Médiatanács elnöki posztjáról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…