2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Félévzáró a Szépkorúak Akadémiáján

Előadások a megújuló energiáktól a jövőkutatásig
Lezárta a 2010-2011-es tanév első félévét a Szépkorúak Akadémiája a Miskolci Egyetemen. Szeptembertől mostanáig 13 alkalommal összesen 26 előadást tartottak a Miskolci Egyetem oktatói az akadémia mintegy 100 hallgatója számára egyebek mellett ős-, kultúr- és zenetörténeti, egészségügyi, jogi vagy épp informatikai témákban.

A Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány 2009-ben, az országban elsőként indított kezdeményezését továbbra is nagy érdeklődés kíséri: a szeptember 17. és május 31. közötti tanévre mintegy 100 hallgató jelentkezett. A részvétel feltételei szerint 50 év feletti, legalább érettségivel rendelkező, tanulni vágyó érdeklődőkről van szó.

A korábbi felmérések alapján a hallgatók többsége 60-70 év közötti, közép- vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező férfi és nő, de még 80 év feletti hallgató is volt közöttük. Döntő többségük megfelelően szervezettnek és érdekesnek, hasznosnak találta 2 féléves felnőttképzés előadásait.

Ebben a félévben 13 alkalommal összesen 26 előadást kínáltak a szervezők. Az előadásokat, konzultációkat a Miskolci Egyetem professzorai és minősített oktatói tartják az egyetemen. Az előadássorozat keretében a résztvevők csaknem minden tudományterületről hallhattak színvonalas, szakmai előadásokat. Ezeket a témagazdagság jellemezte és jellemzi a következő félévben is, egyebek mellett az oktatástörténet, a megújuló energiák, a jövőkutatás vagy a zenetörténet terrénumából. Az érdekességek mellett ugyanakkor a mindennapokban hasznosítható praktikus információkat is tartalmaztak az első félév előadásai, többek között a betegjogok, a társadalombiztosítás, bizonyos betegsége vagy épp az informatika témaköréből.

A második félév előadásai az eddigi tematikát folytatva, számos érdekességet tartogatva a februárban kezdődő második félévben folytatónak.

Azon résztvevők, akik a képzés minimum 90 százalékán igazoltan részt vesznek, a képzés végén certifikációt kapnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…