2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb 30 millió Családi Focira

Újabb 30 millió Családi Focira – tizenegy önkormányzatnál és öt újabb futballklubnál folytatódik az E.ON programja
Országossá vált a program

Tokod, Ófehértó, Szarvas, Diósjenő, Csopak, Komló – az új pályázati kör nyerteseivel országossá vált az E.ON Családi Foci programja, hiszen az idei második pályázaton díjazottak az ország legkülönbözőbb pontjain valósíthatnak meg a családok egészséges sportolását elősegítő rendezvényeket. A programban újabb 30 millió forintból szerveznek majd családi foci programokat a nyertesek, ezúttal az egyesületek mellett már önkormányzatok is szerepelnek.

Az idén nyáron meghirdetett Családi Foci pályázat sikerén felbuzdulva az E.ON novemberben ismét pályázatot írt ki családi foci programok szervezésére – és hogy a lehetőség az országban minél több családot elérhessen, a vállalatcsoport önkormányzatok jelentkezését is várta. Az ország minden részéből beérkezett, összesen 213 pályázat ismét bizonyította, hogy sokan gondolják úgy: a sportág családokat összetartó ereje valóság lehet.

„Nyár óta járjuk az országot, részt vettünk az előző pályázat nyerteseinek rendezvényein. Azt gondolom, hogy az E.ON-nak érdemes volt elindítania a programot, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek  remekül érzik magukat az eseményeken. Nem udvariasságból mondom, de mindegyik nagyon jó volt. Mindenhol remekül töltötték meg tartalommal, és a körülményekhez, időjáráshoz igazodva a maximumot hozták ki a szervezők a saját rendezvényükből – nyilatkozta Vincze Ottó labdarúgó, a Családi Foci program nagykövete, aki szakértőként is segítette a pályázatot.

„A pályázat kiírásakor mi magunk is kíváncsiak voltunk, vajon a családi foci ötletére fogadókész-e a társadalom, hogy milyen megvalósítási ötletekkel állnak elő a szakmabeliek és az „amatőrök” . Most már látjuk, hogy ez egy „ziccer” volt: a pályázók és a nyertesek nagyon lelkesek, és országos az érdeklődés a program iránt. Ennek köszönhetően, a következő szezonban tovább folytatjuk a programunkat, és  tovább fejlesztjük elképzelésünket.  ” – mondta Konrad Kreuzer, az E.ON igazgatóságának elnöke.

A Vincze Ottó Családi Foci nagykövetből, Gelei József, Ihász Kálmán és Szentmihályi Antal legendás olimpiai bajnok labdarúgókból, Fábián László olimpiai bajnok öttusázóból és az E.ON csoport munkatársaiból álló zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, amikor a beérkezett nagyszámú és színvonalas, átgondolt és ötletes pályázatból kellett kiválasztani azt a néhányat, amelyek jutalmazása beleférhetett a 30 milliós keretbe.  Az önkormányzati pályázatra beérkezett 111 pályamű közül a zsűri végül 11 díjazottat választhatott ki, és három pályázatnak különdíjat ítélt oda.

A nyertesek:

Tokod (Komárom-Esztergom)
Szombathely (Vas)
Ófehértó (Szabolcs-Szatmár)
Mihályi (Győr-Moson)
Szentantalfa (Veszprém
Szolnok (Jász-Nagykun)
Ózd (Borsod-Abaúj)
Szarvas (Békés)
Diósjenő (Nógrád)
Budakeszi (Pest)
Etyek (Fejér)

A kiválasztott önkormányzatok 1,5 millió Ft-ot nyertek, ebből kell megvalósítaniuk a pályázatukban szereplő programokat. Mellettük három önkormányzat részesül különdíjban: Pankasz (Vas megye), Alsóberecki (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) és Rábaszentandrás (Győr-Moson-Sopron megye). Ők nagy értékű sportszercsomagot kapnak.

Ennél is nehezebb volt azonban a fociklubok és egyesületek pályázatait elbírálni. A zsűrinek 102 pályázat között kellett megtalálnia azt az ötöt, melyet a sok nagyon jó között a legjobbnak ítélt. A nyertesek a következők:

Komlói Bányász Sport Klub, Komló, Baranya megye
Maros-menti Utánpótlás Sport Club, Makó, Csongrád megye
Futball Club Ajka, Ajka, Veszprém megye
Balatoni Kölyök Labdarúgó Club, Csopak, Veszprém megye
Győrújfalu Labdarúgó Sport Egyesület, Győrújfalu, Győr-Moson-Sopron megye

A nyertes egyesületek 3 millió Ft-ból valósítják majd meg a pályázatukban szereplő programokat. Itt is vannak különdíjasok: a zsűri a Miskolci Szabadidőközpont Sport Egyesültnek, a Zsáka Sport Egyesületnek és az Apci Tornaegyletnek ajánl fel szintén nagy értékű sportszercsomagokat.

A program tovább folytatódik: tavasszal újabb 16 helyen várják a futballozni, sportolni, szórakozni vágyó családokat a Családi Foci programjaival.

Az eddig megvalósult programokról a http://www.nemzetisport.hu/csaladi_foci oldalon színes tudósítások olvashatóak.

Az E.ON tavaly szintén pályázati úton 30 millió forint értékű sportszercsomagot osztott ki több mint 720 iskolának, idén pedig két pályázaton több mint 60 millió forintból teremtette meg a lassan hagyománnyá növő család foci programokat a résztvevő egyesületek és önkormányzatok segítségével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…