2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Biztonságban az ünnepi forgatagban is

Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, bevásárlások idején figyelmetlenebbek vagyunk. Ezzel szemben a nagyobb bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön fokozottabban ki vagyunk téve a zsebtolvajok tevékenységének. Szintén erre az időszakra jellemző, hogy megszaporodik a járműveket érintő jogsértések száma is. – Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki egy miskolci közterületen egy lezárt állapotban parkoló személygépkocsi ablakát betörte, majd abból eltulajdonított egy táskát, mobiltelefonnal, távolságmérő készülékkel és zenelejátszó készülékkel. A lopással okozott kár értéke: 100.000 Ft.

– Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki Miskolc egyik nagyáruházának parkolójában egy nyitott állapotban parkoló személygépkocsiból eltulajdonított egy táskát, jelentős készpénzzel, bankkártyát, ezüsgyűrűt, iratokat, kb. 120.000.-ft. értékben.

– Eljárás indult lopás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki egy másik nagyáruház parkolójában egy személygépkocsi nyitott ajtaját kihasználva eltulajdonított egy autós táskát a benne lévő iratokkal, bankkártyájával, pénztárcával együtt.. A lopással okozott kár kb.: 30.000 Ft.

– Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki Miskolcon, egy közterületen lezárt állapotban parkoló semélygépkocsi egyik üvegét betörte és abból eltulajdonította egy CD lejátszó előlapját és a GPS készülék akkumulátortöltőjét. A lopással okozott kár: 8.000 Ft.

– Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki behatolt egy miskolci családi ház körbekerített telkére és az ott nyitott állapotban lévő személygépkocsiból eltulajdonított bicskát, fűrészt és egyéb kéziszerszámokat, 4.000.-ft. értékben.

– Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki Miskolcon egy parkoló személygépkocsi ablakát betörte és abból az autós cd-rádiót eltulajdonította. A lopással okozott kár kb.:20.000 Ft.

Gépjárműfeltörések megelőzése érdekében:

A parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzék, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék.

A gépkocsiban látható helyen hagyott ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tettes, és az ablakbetöréssel történő ellopásához elegendő lehet pár másodperc.

A jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt zárja le, amikor kiszállt autójából, vagy ha bármilyen rövid időre is távozik. Az indítókulcsot mindig tartsa magánál, olyan biztonságos helyen, hogy azt ne tudják jogtalanul megszerezni.

Amennyiben lehetősége van rá, parkoljon kijelölt parkolóban, és olyan helyen, mely közel esik a célba vett üzlet bejáratához. Az esti órákban pedig ott, ahol világítás van, a parkolóhely belátható és forgalmas.

A vásárlást követően, ha már bepakolt a kocsijába, ne menjen vissza az üzletbe, mert ezt a potenciális tettes kifigyelheti és feltörheti járművét. Elindulás előtt vizsgálja meg a járműve zárszerkezetét, az ablakokat és azok tömítését, mert azok sérülése feltörésre vagy annak kísérletére utalhat.

Alkalmazzon minősített mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi biztonsági rendszereket, eszközöket gépkocsiján, melyek beszerelését érdemes szakműhelyben elvégeztetni.

Amennyiben észlelte, hogy feltörték kocsiját, ne nyúljon semmihez, a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…