2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

TOP 100 – BAZ megye legjobb cégei

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Főigazgatósága, a BOKIK és az Észak-Magyarország  ötödik alkalommal készíti el a TOP 100 kiadványt, amely a megye legjobban teljesítő gazdasági vállalkozásainak eredményeit mutatja be.

E vállalkozások részvételével tartották meg kedden a Hotel Palotában azt a rendezvényt, amelyen bemutatták a kiadványt és ünnepélyesen átadták az idei  Gazdasági-díjat. Hozzáadott érték alapján a százas listán az első helyet a tiszaújvárosi Jabil Circuit Kft. szerezte meg, ezt követi a Borsodi Sörgyár Zrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. A dobogósok után következik a BorsodChem Zrt. 160 milliárdos árbevétellel, az ötödik pedig az AES Csoport. A hetedik helyezett a szintén tiszaújvárosi TVK Nyrt. lett ezen a listán, de a 255 milliárdos nettó árbevételével a TVK az első.

A TOP 100 Gazdasági díját ezúttal dr. Barkóczi István, a FUX Zrt. igazgatója vette át.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, dr. Parragh László tarott szokásához híven érdekfeszítő előadást amelyben a válságról és hazánk valamint a megye helyzetéről beszélt az adatokat elemezve. Szerinte a nehéz helyzetre megoldás lenne a multicégeket hatósági eszközökkel rendszabályozni,kötelezni arra, hogy profitjuk nagyobb hányadát adják az állami büdzsébe.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke szólt szűkebb pátriánk helyzetéről, s azokról a stratégiai lépésekről amelyeket a város gazdasági fejlesztése érdekében kell megtenni.  

Varga Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője szerint ma a magyar kamaráknak is meg kellene kapniuk ugyanazokat a jogosítványokat, amiket nyugat-európai társszervezeteiknek, hogy hatékonyan segíthessék az ország felemelkedését.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság igazgatója, dr. Olasz András a megye gazdaságának helyzetéről tartott rövid tájékoztatót. Hangsúlyozta, hogy ha az adatokat átvizsgáljuk jól látható a gazdasági válság hatása már 2008 végén, és 2009-ben a folyamat felerősödött. Az áfa-bevallások idei első félévi teljesítménymutatói azonban a válság lecsendesedését mutatják.
A cégek jelenlévő képviselői az előadások meghallgatása után átvehették a kiadványt is.

Fotó:OL

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…