2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Halált is okozhatott volna a miskolci kenderültetvény

Emberölés kísérlete miatt és kábítószerrel visszaélés miatt eljárás folyik azon miskolci drogterjesztővel szemben, akit még októberben fogtak el a rendőrök. „Kannabisz ültetvény az árammal védett miskolci borházban”, adta hírül a Miskolci Rendőrkapitányság ez év októberében. Egy miskolci férfi az általa használt borházban indiai kendert termesztett. Az így előállított növényekre és termesztőjükre a közelmúltban csaptak le a miskolci nyomozók.

A termesztésére használt présház fémből készült bejárati ajtajába az elkövető áramot vezetett, amit egy távirányítóval vezérelt. Az előzetes letartóztatásba helyezett férfi elmondása szerint az áramot az állítólagos lopások megelőzése végett vezette a fémajtóba. A szakértői vélemény alapján a „szerkezet” emberi élet kioltására alkalmas lehetett volna, ezért a gyanúsítottal szemben folytatott eljárás kiegészül emberölés kísérletével, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folytat.

Emlékeztető:

Szeptember végén a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai egy miskolci férfi lakásán, majd az általa használt borházban tartottak házkutatást. A lakásban előbb zöldes színű kábítószer-gyanús növényi származékokat (marihuána), valamint azzal szennyezett úgynevezett gramm mérleget, valamint kábítószer tárolásához használatos eszközt és termesztésről szóló folyóiratot foglaltak le a nyomozók. Az elkövető által használt borházra is kiterjesztett házkutatás során 35, különböző fejlettségi fokban lévő kannabiszt, közismertebb nevén indiai kender növényegyedet és termesztésükhöz szükséges berendezéseket találtak a rendőrök. A már büntetett előéletű 32 éves miskolci férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek