2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A buszon dohányozni és sofőrt verni tilos!

Az utas nekiesett egy miskolci buszsofőrnek, aki pedig az ajtónak.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást egy ózdi férfival szemben. Az elsődleges adatok szerint a gyanúsított december 8-án az éjszakai órákban utazott a buszon, majd a Tapolcai úton lévő megállónál előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazta a jármű vezetőjét. A sofőr ennek hatására a vezetőfülke ajtajának esett, ami kitört. A szolgálatot teljesítő buszsofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk.) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.
A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek