2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Üzenőfüzet

Jankovics Marcell az NKA elnöke ajánlotta tegnap  Miskolcon a Városi Könyvtárban, Fejér Ernő miskolci Kondor Béla-díjas képzőművész, Balogh Rudolf-díjas fotóművész exkluzív kétnyelvű fotó – kötetét a nagyérdemű figyelmébe.

 

 

 

 

 

 

Az alkotóról

Fejér Ernő fotóművész, grafikusművész 1945-ben született Miskolcon. 1964-ben szerzett általános gépésztechnikusi oklevelet, 1979-ben magántanulóként fényképész szakmunkás bizonyítványt.

Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Alkalmazott Fotográfusok Kamarájának, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének képzőművész tagozatának és a Magyar Grafikusművészek Szövetségének.

1976-1987 között a Miskolci Városi Könyvtár József Attila Fiókkönyvtár kiállítótermének kiállítás-szervezője, rendezője. A fotólaborban helytörténeti diagyűjteményt, ill. képző- és iparművészeti szakkönyvtárat hoz létre. 1987-től 1989-ig a Miskolci Déli Hírlap fotóriportere. 1989-ben szabadfoglalkozású alkalmazott fotós és grafikus. 1993-ban Kunt Ernő meghívására a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia Tanszékén oktató. 1996-tól szabadúszó, a Foto and Design Reklámstúdió Kft. és a Nagy és Tsa. Művészellátó Galéria társtulajdonosa.

Több cikke, képzőművészeti kritikája, művészettörténeti írása jelent meg a Művészet, a Magyar Grafika, a Mozgó Világ, a Fotóművészet számaiban. Munkásságának fontos részét adják fekete-fehér szociofotói, városképei, az életmű kiemelkedő részét mégis csendéletei alkotják. Legtöbbjük utólag finoman színezett. 1989-től újból az autonóm képgrafika felé fordul. 1991-ben az Ernst Múzeumban rendez önálló kiállítást. A fotografálást 2005-ben abbahagyja, a továbbiakban csak képzőművészettel foglalkozik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek