2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mikulási traffipax túra eredményhirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. november 1. és december 1. közötti időben közlekedésbiztonsági programot kezdeményezett az állampolgárok bevonásával és hatékony közreműködésével – melyet a Boon.hu és az Észak Magyarország napilap is támogatott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. november 1. és december 1. közötti időben közlekedésbiztonsági programot kezdeményezett az állampolgárok bevonásával és hatékony közreműködésével – melyet a Boon.hu és az Észak Magyarország napilap is támogatott.

Ebben az időszakban a rendőrség várta az állampolgárok jelzéseit, hogy a megye útjain véleményük szerint mely útszakaszokat tartanak veszélyesnek, illetve szerintük hol lenne szükséges a sebességmérés.

A szakmailag is legjobb javaslat a 3-as számú főút, Miskolc-Szikszó közötti szakaszára érkezett.

A három javaslattevő december 6-án, MIKULÁS napján meghívást kapott a díjátadóra – melyet ketten tudtak elfogadni – illetve részt vehetett az általa javasolt helyszínen a traffipax mérési akcióban.

A rendezvényen Farkas József r. ezredes, rendészeti igazgató gratulált a megjelenteknek, illetve 1-1 balesetmegelőzési ajándékcsomagot adott át részükre. Ezt követően a 3-as számú főút, ongaújfalui elágazásánál a nyertesek részt vehettek a traffipax mérésében is.

 

 

 

 

Információs háttér:

A 3-as számú főút Miskolc-Szikszó közötti szakaszán történt 2010. évben a legtöbb olyan közlekedési baleset melynek oka a gyorshajtás volt. Legutóbb egy emberéletet is követelt egy külföldi gyorshajtó.

Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. A közlekedési szabályok betartása életek százait mentheti meg évente. A traffipax ellenőrzéseket a világ minden országának közlekedésrendészete alkalmazza.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek