2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Navracsics úr, nem a tükör a hibás!

A kormány gazdaságpolitikája és idei költségvetése megalapozatlan és fenntarthatatlan. Koncepció nélküli vudugazdaság épül. A kormány pedig ahelyett, hogy korábbi ígéretei szerint felelős, megalapozott gazdaságpolitikát folytatna, megpróbál minden olyan hangot elhallgattatni, amely a hibákra rámutathat. A kormány most haragjában, hogy vezetője kritizálni merte a költségvetést, gyakorlatilag megszünteti a Költségvetési Tanácsot.  Összetöri a tükröt, ami hibáit mutatja. Ha a Költségvetési Tanács nem létezne, nem tudnánk, hogy a kormány hazudott, és a válságadókat fenntartja 2012 után is. Nem tudnánk, hogy az adócsökkentés hatására 2013-ban 800 milliárdos lyuk fog tátongani a költségvetésen. S mivel nem tudnánk, ellene tenni sem tudnánk.

A kormány a Költségvetési Tanács megszüntetése mellett kiveszi a költségvetési törvényből azt a követelményt, hogy három évre előre keretszámokat kelljen megadni. Ez azt jelzi, hogy fogalmuk sincs, mi lesz a következő évben. Nyílt titok, hogy a még a Parlament Számvevőszéki és költségvetési bizottságát is meg akarja szüntetni. Mindezek a lépések nem az ellenzéknek rosszak, hanem a Fidesznek, mert saját magának sem lesz reális képe a gazdasági folyamatokról, és ennek az ország látja kárát.

Bár a Költségvetési Tanács ledózerolását Navracsics Tibor megpróbálta kimagyarázni, ő is tudja, hogy egy elemzői háttér nélküli háromfős testület súlytalan és hiteltelen, különösen, hogy egyik tagja a Fidesz által kilenc évre kinevezett ÁSZ elnök, a másik pedig a Köztársasági Elnök által delegált tag.  
Az LMP nem a Költségvetési Tanács eltüntetését, hanem megerősítését javasolja, erről módosító indítványt is benyújtott a költségvetés vitájában, amit ezúton is ajánl a kormánypártok figyelmébe.

Ha összetörik a tükröket, a bajok megmaradnak, sőt még súlyosabbak lesznek.  Navracsics úr, nem a tükör a hibás!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek