2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mi az a komplex megoldás Fészekrakó-ügyben?

Nyílt levél Miskolc polgármesteréhez
Dr.Simon Gábor az MSZP országgyűlési képviselője az alábbi nyílt levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Tisztelt dr. Kriza Ákos Úr!

Fészekrakó-ügyben a miskolciak továbbra is sürgetik a megoldást, amelyről lakossági fórum keretében tárgyalni kívántak Önnel. Ön viszont azt mondta, hogy ismeri a problémát, nincs szükség lakossági fórumra, és ebben a témában „komplex megoldást alakít ki a belügyminiszterrel”. A komplex megoldás kialakítása érdekében már november 15-én találkozik is dr. Pintér Sándorral.

Szerettem volna megtudni, milyen eredménye lett a találkozónak, ezért a parlament november 22-ei plenáris ülésén kérdést intéztem a belügyminiszterhez, érdeklődve, sikerült-e kialakítani ezt az úgynevezett „komplex megoldást”, s ez egyáltalán milyen lépésekből áll. Dr. Pintér Sándor távollétében viszont az államtitkára, dr. Kontrát Károly válaszolt, már amennyiben válasznak lehet azt nevezni.  

Az államtitkár ugyanis szépen összefoglalta mindazt, amit eddig is tudtunk a Fészekrakó-ügyről: mikor indult, hogyan éltek vissza a programmal, s mennyi a kár. A kérdésemmel kapcsolatban annyit mondott, hogy valóban volt ilyen találkozó, ám arról, hogy ennek milyen eredménye volt, egy szót sem szólt. Illetve annyit mégis, hogy bízik benne: „ez a megbeszélés is hozzájárult ahhoz, hogy a problémák megoldása jó irányba halad.”

Ilyen szégyenletes, mellébeszélős választ adni egy több ezer embert érintő problémára, arcátlanság. Ezúton megkérdezem tehát Öntől is, hátha előrébb jutunk az ügyben: sikerült-e kialakítani ezt az úgynevezett „komplex megoldást”, s ez egyáltalán milyen lépésekből áll?

Nyilvános válaszát várva, köszönettel

Dr. Simon Gábor
országgyűlési képviselő

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek