2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Ruhr –vidék struktúraváltása

Miskolc és vonzáskörzetét korábban – egy kis túlzással – gyakran nevezték a magyar Ruhr-vidéknek. Most amikor Észak-Magyarország már jó ideje gazdasági és társadalmi krízis helyzetben van, érdemes tapasztalatokért fordulni az igazi Ruhr-vidék utóbbi két évtizedes sorsának alakulása, köztük az ott is leépült nehézipari üzemek tárgyi, szellemi hagyatéka turisztikai célú sikeres felhasználásának megismerése felé. A megfelelő párhuzamok, a hasonló lehetőségek hasznosítható tanulságokkal szolgálhatnak a helyi idegenforgalom irányítói és vállalkozói számára fejlesztési stratégiájuk kialakításához.

Így gondolta ezt a Miskolc Turizmusáért Turisztikai Egyesület TDM szervezete is, ezért az elmúlt héten egy olyan tanulmányutat szervezett Németországba/pályázati pénzből/, amelyen a TDM tagjai nem csupán a felhagyott bányák és kohászati üzemek kulturális és turisztikai célú átalakításával ismerkedhettek meg, hanem két értékes előadást hallhattak az revitalizáció “hogyanjáról” is.
Későbbiekben lapunk “Barangolás” rovatában részletesen beszámolok a tapasztalatokról, amelyekből már annyit most elárulhatok, hogy nem csupán az anyagi lehetőségeken múlt, amit megvalósítottak a Ruhr-vidékiek, hanem inkább sok ötlet, összefogás és világos szabályzók segítették a munkát.
OBE

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…