2024. 08. 18. vasárnap

Ilona
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Hídépítő játék hazai és határon túli középiskolásoknak, illetve a Miskolci Egyetem hallgatóinak

Hídépítő játék hazai és határon túli középiskolásoknak, illetve a Miskolci Egyetem hallgatóinak

A Szerkezetoptimálás a Miskolci Egyetemen Alapítvány, az egyetem

Gépészmérnöki és Informatikai Kara, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH), a TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007, valamint a Chipland Kft. idén nyolcadik alkalommal hirdet pályázatot Hídépítő játékra.  A játék célja, hogy megfelelő acél elemekből álló hídszerkezetet hozzanak létre a pályázók, mely terhelhető és a legolcsóbb kivitelű.

Idén az egyetem hallgatói mellett, a hazai, illetve a határon túli középiskolás fiatalok is jelentkezhetnek, így a versenyben három csoport szerepel majd, akik közül a győztesek összesen 700 ezer forintot kapnak.

A feladat szerint létre kell hozni megadott pálya-alapok mellett a PONTIFEX II program felhasználásával a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű (a program költséget számol).

A Hídépítő játék egy innovációs, készséget fejlesztő világjáték, melyet idén nyolcadik alkalommal hirdet meg a Szerkezetoptimálás a Miskolci Egyetemen Alapítvány. A kiírásban ezúttal három kategória szerepel: hazai és határainkon túli magyar középiskolák diákjai és a Miskolci Egyetem hallgatói.

 

A játék kiváló mérnökhallgatók vagy ilyen pályára készülő, konstrukciók iránt érdeklődő középiskolások számára. Egy amerikai program – melyhez regisztráció után, az interneten férhetnek hozzá a fiatalok – felhasználásával kell létrehozniuk megadott pályaalapok mellett a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet. A 3D-s program teszteli „alkotásukat”, mennyire stabil és felel meg az elvárásoknak, további előnye, hogy az elemeknek ára van – a játékos hídépítésnek ez az egyik fő szempontja, hogy a konstrukció a lehető legolcsóbb legyen.

 

A játék részletei és a demoprogram megtekinthetők:

http://www.bridgebuilder-game.com/ és a

http://www.alt.uni-miskolc.hu/hidepito/ címen.

 

A pályázat beadási határideje 2011. február 21. 16 óra. A nyertes pályaművek 700 ezer forint összdíjazásban részesülnek, melyet a fiatalok számítástechnikai eszközök vásárlására fordíthatnak.

Az ünnepélyes díjátadó előreláthatólag 2011. február 25-én 10 órakor lesz a Miskolci Egyetemen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek