2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

A Parlamentben nem kérik a luxusmagazint!

Az LMP nyílt levele Kövér László részére

„Tisztelt Házelnök Úr!

Meglepve vettük észre, hogy a november 2-i ülésnapon a képviselőket egy papír várta az ülésteremben az asztalukon azzal a szöveggel, hogy egy bizonyos Gentleman magazint átvehetnek a Szervezési Főosztályon. Mint később a sajtóból kiderült, egy 10 ezer forint értékű férfiaknak szóló luxusmagazinról volt szó.
Ez több szempontból is aggályos: először is nem értjük, hogyan segédkezhet az Országgyűlés Hivatala kereskedelmi magazinok terjesztésében? Mit kell vajon egy magazinnak tennie ahhoz, hogy az ülésteremben ajánlják a képviselők figyelmébe? Ráadásul ez a magazin távolról sem a parlamenti munkához szükséges információkat tartalmaz, hanem szexista toposzokat sulykol, luxusautókkal, méregdrága órákkal, mindezt tetézve a nők puszta dekorációként való használatával. Az értéke pedig túl van azon, amit a jog csekély értékű ajándéknak nevez, így befolyásolásra is alkalmas.
Ezúton szeretnénk megkérni Házelnök Urat, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy az Országház ülésterme a továbbiakban ne váljon sem luxus férfimagazinok, sem egyéb kereskedelmi sajtótermékek promóciós helyszínévé.

Az LMP frakció nevében:

Dorosz Dávid

Ertsey Katalin

Jávor Benedek

Kaufer Virág

Kukorelly Endre

Scheiring Gábor

Schiffer András

Szabó Rebeka

Szabó Tímea

Vágó Gábor”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…