2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Suttyomban veszi vissza az adócsökkentést a Fidesz

A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP minden előzetes bejelentés nélkül, egy az adótörvényekhez az utolsó pillanatban beadott módosító javaslat formájában kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét. Az így suttyomban mintegy 40 milliárd forinttal megnövelt adó- és járulékterhelés elveszi a tervezett személyi jövedelemadó csökkentés egy jelentős részét az adófizetőktől, és egyértelművé teszi, hogy a Fidesz-KDNP nem teljesíti egyik fontos ígéretét.

Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal ígéretet tett arra, hogy az adóváltozásokkal senki nem jár rosszabbul mint korábban. Ezzel szemben önmagáért beszél az, ahogy a kormánypártok a parlamenti vitát követően megpróbálták elrejteni egy 39 oldalas dokumentum mélyén járulékemelési javaslatukat. A beadvány egyértelművé teszi, hogy az alacsony és közepes keresetűek a Fidesz-féle „adócsökkentés” veszteseivé válnak. A Fidesz megsérti a magyar állampolgárokat, amikor azt feltételezi róluk, hogy nem látnak át a szitán: amit a kormány az egyik kezével ad, azt a másik kezével többszörösen is visszaveszi.

Az LMP számára elfogadhatatlan a Fidesz-KDNP járulékemelési javaslata, mellyel szemben egy világos alternatívát kínálunk: a terhek növelése helyett a korábbi szolidáris adórendszerhez való visszatérésre, és a munkahelyteremtés érdekében egy 5 százalékos járulékcsökkentésre van szükség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek