2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Halottak Napja – hosszú hétvége

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan kellő figyelmet fordított a „Halottak Napjához” kapcsolódó megemlékezési időszakra. Ilyenkor nagy számban kelnek útra az emberek, hogy leróják kegyeletüket a temetőkben. A Rendőrség kiemelt fontosságú feladatának tartotta, hogy a megnövekedett forgalom miatti kellemetlenségeket enyhítse, illetőleg lehetőségeihez mérten mérsékelje a nagy tömeggel járó helyzetek balesetveszélyét, valamint megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.
A rendőrség fokozott figyelmet fordított a temetők környékén a forgalom folyamatosságának biztosítására, a forgalmat akadályozó szabálytalan parkolások megakadályozására, megelőzésére, a bizonytalan, kellő helyismerettel nem rendelkező járművezetők segítésére, a tömegközlekedési eszközök akadálytalan forgalmának elősegítésére, a gyalogosok áthaladásának elősegítésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye területén az elmúlt hosszú hétvégén összesen 9 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyből 4 súlyos, 5 könnyebb sérüléssel végződött.

A miskolci temetők környékéről egy lopás esetében érkezett bejelentés, miszerint az ismeretlen elkövető egy nagyértékű mobil telefont tulajdonított el. ( A készülék értéke meghaladja a 100. 000 Ft., mivel egy vakok számára kifejlesztett felolvasó telefon.)

A járőrök alapos és pontos személyleírást kaptak a feltételezett elkövetőről, ennek alapján a gyanúsítottat a temető parkolójában igazoltatták a rendőrök. A feltűnően idegesen viselkedő férfi a rendőrök kérdéseit követően átadta az eltulajdonított telefonkészüléket, melyből a kártyát már kivette és eldobta. A telefontolvajt a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.

Mindezen túlmenően más temetők környékén történt eseményekről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek