2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Tűz egy avasi panelházban

Vélhetően bánatában gyújtotta fel a lábtörlőt egy avasi panelházban az a miskolci férfi, aki tettével veszélyeztette a többi lakót is.

A Miskolci Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást egy miskolci fiatalemberrel szemben. Az elsődleges adatok szerint november elsején az esti órákban kigyulladt Miskolcon egy avasi panelház hetedik emeletén lévő lábtörlő. A tűz átterjedt a bejárati ajtóra is, amit végül sikerült eloltani, így személyi sérülés nem történt az anyagi kár azonban meghaladja a 100 000 forintot. A szakértő a helyszínen megállapította a közveszély okozást fennállását.
A nyomozás során képbe került egy 30 éves miskolci férfi, aki feltehetően bánatában és csalódottságában lobbantotta lángra a lábtörlőt.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Közveszélyokozás: „Aki árvíz okozással, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek